Πανελλαδικές 2024, Μηχανογραφικό: Σχολές με 10.000-15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Πανελλαδικές 2024, Μηχανογραφικό: Σχολές με 10.000-15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες

Από χθες ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις μέρες, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Σχολές με 10.000-15.000 μόρια με επαγγελματικές ευκαιρίες – Ανεβαίνουν τα social media και η επικοινωνία
Ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Σπύρος Μιχαλούδης, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις επαγγελματικές ευκαιρίες των χαμηλόβαθμων σχολών.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε χαμηλόβαθμα τμήματα για παιδιά που δεν κατάφεραν να πιάσουν μεγάλη βάση. Το θέμα είναι να ανακαλύψουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στις χαμηλόβαθμες σχολές και να δώσουμε εναλλακτικές στα παιδιά που βρίσκονται πιο χαμηλά σε βαθμολογία. Πολλές είναι οι σχολές, πχ μεσογειακών σπουδών, πολιτισμικής τεχνολογίας, γεωγραφίας, εργοθεραπεία», σχολίασε ο κ. Μιχαλούδης.

«Αν ψάξει ένα παιδί και η οικογένεια, μπορεί να βρει ευκαιρίες. Στα 17 δεν επιλέγεις επάγγελμα, επιλέγεις σπουδές. Η λάθος ερώτηση που κάνουμε στα παιδιά ειναι8 «τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις». Η απάντηση είναι «δεν ξέρω». Τα επαγγέλματα που κάνουν τα παιδιά μας δεν τα ξέρουμε, δεν καταλαβαίνουμε τι επαγγέλματα είναι κάποια από αυτά που κάνουμε», συμπλήρωσε.

«Όλοι κάνουν λόγο για την επαγγελματική ευτυχία. Υπάρχουν δουλειές που βγάζεις χρήματα αλλά υπάρχουν άνθρωποι που λένε «δεν θέλω να πάω». Πολλοί άνθρωποι το νιώθουν αυτό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα