Φωτιά σε Λέσβο και Όλυμπο: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Φωτιά σε Λέσβο και Όλυμπο: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στη Λέσβο, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ήδη σπεύσει στο σημείο. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μανταμάδος της Λέσβου και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Σημειώνεται πως από αέρος συνδράμουν 7 αεροσκάφη με 1 ελικόπτερο, καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι και οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο γρήγορα τη φωτιά πριν αυτή ξεφύγει.

Η φωτιά καίει δάσος της περιοχής.

Μέχρι τη 1 το μεσημέρι η φωτιά καεί ανεξέλεγκτη ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί βόρειοι άνεμοι που φυσούν στην περιοχή.

Δεν είναι σαφές αν κοντά υπάρχει κατοικημένη περιοχή. 

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή και στον Όλυμπο

Μία φωτιά σε δασική έκταση στον Όλυμπο προκλήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (06/07) και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση.

 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 25 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε υψόμετρο 1.600 μέτρων σε δύσβατη περιοχή, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων.

Τα οχήματα μπορούν να φτάσουν μόνο μέχρι τα 1.200 μέτρα, αφήνοντας τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στις εναέριες δυνάμεις. Αυτή την ώρα ένα ελικόπτερο βρίσκεται στο σημείο κάνοντας ρίψεις νερού και αναμένονται εκπαιδευμένες επίγειες δυνάμεις (δασοκομάντος) από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά καίει εδώ και δύο μέρες, αλλά αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης και αυξάνουν τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης της φωτιάς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά πιθανόν να ξέσπασε από κεραυνό, κάτι που εξηγεί την εκδήλωσή της σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και σε τόσο απομακρυσμένη τοποθεσία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα