Χανιά: 49χρονος ζήτησε panic button μετά από απειλή της συζύγου του με κουζινομάχαιρο - Ο πρώτος άνδρας που το ενεργοποίησε

Χανιά: 49χρονος ζήτησε panic button μετά από απειλή της συζύγου του με κουζινομάχαιρο - Ο πρώτος άνδρας που το ενεργοποίησε

Χιλιάδες καταγγελίες από γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που βρήκαν ως σανίδα σωτηρίας το Panic Button. Μόνο που αυτή τη φορά το κουμπί πανικού το χρειάστηκε ένας άντρας.

Καταγγέλλων ένας 49χρονος που τρομοκρατημένος πήγε στο αστυνομικό τμήμα Χανίων και κατήγγειλε ότι η 47χρονη σύζυγός του τού επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια τον απείλησε με μαχαίρι.

O σύζυγος της 47χρονης κατηγορούμενης δήλωσε ότι η γυναίκα του μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού τους άνοιξε το συρτάρι, άρπαξε ένα μαχαίρι και τον απείλησε.

Και η γυναίκα όμως κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι της έσπασε το κινητό. Έτσι, το ζευγάρι αλληλομηνύθηκε και μετά η 47χρονη οδηγήθηκε στα δικαστήρια Χανίων, όπου και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.

2.217 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία το πρώτο 5μηνο

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, το πρώτο πεντάμηνο φέτος έχουν καταγραφεί 2.217 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, με θύματα άνδρες. Ενώ το 2023 οι καταγγελίες που καταγράφηκαν συνολικά από την Αστυνομία ανέρχονται στις 3.456.

Την ίδια ώρα, το πρώτο πεντάμηνο του 2024 καταγγέλθηκαν συνολικά 1.475 γυναίκες ως δράστιδες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ το 2023 καταγγέλθηκαν 2.284.

Ο 49χρονος είναι ο πρώτος άνδρας από την έναρξη της συγκεκριμένης εφαρμογής που την ενεργοποίησε, καθώς μέχρι στιγμής το κουμπί πανικού είχε ενεργοποιηθεί μόνο από γυναίκες.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα