Δολοφονία στο Ψυχικό: Βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τοπογράφου

Δολοφονία στο Ψυχικό: Βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τοπογράφου

Οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν όλους τους φακέλους από τις δουλειές που είχε κάνει ο 54χρονος.

Τα έμπειρα στελέχη του Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου στο Ψυχικό, ξεψαχνίζουν όλους τους φακέλους από τις δουλειές που είχε κάνει ο 54χρονος τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.

Εκεί που δίνουν βάρος είναι σε ό,τι αφορά τις δουλειές στα νησιά των Κυκλάδων και κυρίως στη Μύκονο.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, από την πρώτη στιγμή βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο του τοπογράφου, αλλά και οι ηλεκτρονικές του συσκευές οι οποίες ερευνώνται εξονυχιστικά στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπίσουν ένα ίχνος που ίσως τους βοηθήσει να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ, για το ποιος ήθελε νεκρό τον 54χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, σε μια πρώτη έρευνα που έχει γίνει στο κινητό τηλέφωνο, εντοπίστηκαν μηνύματα τα οποία περιείχαν απειλές προς το πρόσωπό του τοπογράφου. Οι Αρχές προσπαθούν να δουν αν αυτές οι απειλές μπορεί να σχετίζονται με την εν ψυχρώ δολοφονία του 54χρονου.

Οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων προσπαθούν να κάνουν ανάκτηση ακόμα και από διαγραμμένες συνομιλίες και υλικά του τελευταίου διαστήματος έτσι, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα για όλες τις επαφές που είχε ο τοπογράφος.

Ψάχνουν το «λάθος» για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν με αμείωτους ρυθμούς καταθέσεις από το περιβάλλον του τοπογράφου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν στα χέρια τους ήδη 15 τόσο από ανθρώπους της Μυκόνου όσο και από πρόσωπα που βρίσκονται στην Αθήνα. Σύντομα αναμένεται να λάβουν κατάθεση και από τη σύζυγό του, καθώς οι αστυνομικές Αρχές περίμεναν να γίνει πρώτα η κηδεία του.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, από όλες τις καταθέσεις που έχουν λάβει οι αστυνομικοί, δεν έχει προκύψει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η ανάλυση του τεράστιου όγκου των βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί. Προσπαθούν να βρουν το «λάθος» που θα τους οδηγήσει στον ψυχρό εκτελεστή. Στόχος τους είναι η πλήρη χαρτογράφηση της διαδρομής που ακολούθησε κατά τη διαφυγή του.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη «μαφία της Μυκόνου»

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εξιχνίασης του εν ψυχρώ χτυπήματος στο Ψυχικό, το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που «μετακόμισε» στη Μύκονο, πραγματοποιεί «συναντήσεις» με ανθρώπους στο νησί των ανέμων που γνωρίζουν «πρόσωπα και καταστάσεις».

«Ο εκτελεστής έριξε 21 σφαίρες. Ο αριθμός αυτός δείχνει ότι δεν ήθελε μόνο να δολοφονήσει τον τοπογράφο, αλλά και να στείλει μήνυμα. Σε ποιους ήθελε να το στείλει και που βρίσκονται; Εκτιμάται ότι το μήνυμα πήγαινε προς τη Μύκονο. Εάν βρει κάποιος τους αποδέκτες του μηνύματος, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει μία αρχή για να εντοπιστεί το κίνητρο της εκτέλεσης», σημείωναν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές.

Η έρευνα στη Μύκονο χαρακτηρίζεται ως στοχευμένη και έχει επίκεντρο πρόσωπα που ήξεραν τον 54χρονο και θα μπορούσαν να βοηθήσουν με τις πληροφορίες τους. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους μία πρώτη «πυξίδα» από άτομα του περιβάλλοντος του τοπογράφου που βρίσκονται στην Αθήνα. Παράλληλα, έχουν συλλεγεί πληροφορίες για «τριβές» που είχαν υπάρξει κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν και εν συνεχεία να αποτελέσουν βάση έρευνας.

Η «επίσκεψη» του κλιμακίου από την Αθήνα στο νησί των ανέμων αφορά στο σκέλος του κινήτρου και του εντολέα της δολοφονικής επίθεσης και όχι στο σκέλος του εκτελεστή με τα δύο εννιάρια πιστόλια, ο οποίος εκτιμάται ότι δεν έχει σχέση με τη Μύκονο, αλλά μισθώθηκε για να εκτελέσει το εγκληματικό του σχέδιο.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποια εκτίμηση σε σχέση με το εάν πρόκειται για «εισαγόμενο» εκτελεστή ή για κάποιον «εγχώριο» που συγκαταλέγεται στη λίστα με αυτούς που πληρώνονται μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να δολοφονήσουν με «ανάθεση».

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα