Μηχανογραφικό 2024: Ποια Τμήματα παρέχουν μετεγγραφή και ποια όχι

Μηχανογραφικό 2024: Ποια Τμήματα παρέχουν μετεγγραφή και ποια όχι

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως καθορίστηκαν με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας οι αντιστοιχίες των Τμημάτων (τα αντίστοιχα και τα μή αντίστοιχα Τμήματα), Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές των φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, μετά από σχετική εισήγηση της ΕΘΑΑΕ. Τα μη αντίστοιχα Τμήματα είναι τα Τμήματα που δεν παρέχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο Τμήμα, αφού τα Τμήματά τους δεν έχουν αντιστοιχίες.

Πιο αναλυτικά, οι αντιστοιχίες που σας παρουσιάζουν τα «Φοιτητικά Νέα» μέσα από το παρόν άρθρο θα βοηθήσουν τους υποψήφιους των Πανελλαδικών 2024 - μελλοντικούς Πρωτοετείς Φοιτητές 2024-2025 δικαιούχους μετεγγραφής, να επιλέξουν σωστότερα τα τμήματα τους στα μηχανογραφικά δελτία τους.

Επιπλέον θα βοηθήσει και τους ενεργούς φοιτητές σε περίπτωση που τους ενδιαφέρει να αιτηθούν μετεγγραφή κατά το επόμενο ακαδ. έτος (2024-2025).

Ουσιαστικά οι αντιστοιχίες δηλώνουν σε ποια Τμήματα μπορούν να μετεγγραφούν. 

Αναλυτικότερα μέσα από τους παρακάτω συνδέσμους τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τα αντίστοιχα και μή τμήματα Πανεπιστημίων (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, από τα οποία δηλαδή είναι δυνατή ή όχι η μετεγγραφή εφόσον κάποιος εισαχθεί εκεί.  

Τονίζεται πως οι φοιτητές 104 τμημάτων δεν θα έχουν τη δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο τμήμα, αφού τα τμήματά τους δεν έχουν αντιστοιχίες. 

Πηγή: Foititikanea.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα