Ψυχικό - Βίντεο ντοκουμέντο: Ο εκτελεστής στήνει καρτέρι στον 54χρονο τοπογράφο – Στο μικροσκόπιο το κινητό και οι υπολογιστές του θύματος

Ψυχικό - Βίντεο ντοκουμέντο: Ο εκτελεστής στήνει καρτέρι στον 54χρονο τοπογράφο – Στο μικροσκόπιο το κινητό και οι υπολογιστές του θύματος

Έναν επαγγελματία εκτελεστή, με στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση, απόλυτα ψύχραιμο, πολύ καλά οργανωμένο, έμπειρο αναζητεί η αστυνομία ως τον φυσικό αυτουργό της εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου χθες το πρωί στο Ψυχικό.

Η ώρα είναι 7 και 14, το πρωινό της Τρίτης. Επί της οδού 25ης Μαρτίου στο Νέο Ψυχικό, καταφθάνει το μαύρο σκούτερ με τον εκτελεστή του 54χρονου τοπογράφου.

Φοράει λευκό κράνος, σκούρο, στενό σακάκι, καφέ παντελόνι και μαύρα παπούτσια. Ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και προσπαθεί να περάσει από ένα στενό πέρασμα, δίπλα από μία διαφημιστική πινακίδα καταστήματος.

Στο βίντεο ντοκουμέντο, που αποκάλυψε η ιστοσελίδα in.gr, φαίνεται ο δράστης να αντιλαμβάνεται ότι το σκούτερ, με την πλαστή πινακίδα δεν χωράει να περάσει και προσπαθεί να μετακινήσει την πινακίδα με το χέρι. Δείχνει νευρικότητα, κάτι που δεν επέδειξε σε κανένα σημείο εκτέλεσης του φονικού σχεδίου του.

Με το χέρι του ρίχνει την πινακίδα στο οδόστρωμα, μετακινεί λίγο το μηχανάκι και κατεβαίνει από αυτό, για να τη σηκώσει. Την πιάνει, φορώντας γάντια στα χέρια του, την τοποθετεί στη θέση της και επανέρχεται στο σημείο, όπου παρέμεινε για αρκετή ακόμη ώρα, περιμένοντας το θύμα του.

Είναι οι τελευταίες κινήσεις του δράστη, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα θα υλοποιήσει το φονικό σχέδιό του, εκτελώντας με 20 σφαίρες τον 54χρονο τοπογράφο. Που είχε στήσει καρτέρι για 90 λεπτά μπροστά από την επιχείρηση του 54χρονου τοπογράφου και χρειάστηκε μόλις 24 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Παρά τις 20 περίπου κάμερες ασφαλείας και τις 8 ομάδες ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, ο δράστης με κρύο αίμα υλοποίησε το αιματηρό σχέδιό του και μάλιστα μόνος του.

Αξιωματικοί της ασφάλειας παρατηρώντας το υλικό που έχει καταγράψει την εκτέλεση διαπίστωσαν ότι ο δολοφόνος επιδεικνύει απόλυτη ψυχραιμία, γεγονός που παραπέμπει σε στρατιωτική εκπαίδευση.

Εκτιμούν ότι είναι έμπειρος, καθώς ενήργησε υπό το φως της ημέρας, πυροβολώντας 20 φορές τον 54χρονο, ενώ εκείνος βρισκόταν πίσω από τα φιμέ τζάμια του οχήματός του, προτού διαφύγει με κινηματογραφικό τρόπο από την περιοχή.

Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του τοπογράφου, που γνώριζε ότι ο 54χρονος δεν λάμβανε μέτρα αυτοπροστασίας, είχε πάει τουλάχιστον δύο φορές στο ίδιο σημείο με σκούτερ, πραγματοποιώντας κατόπτευση, φορώντας τα ίδια ρούχα, τα οποία στη συνέχεια ξεφορτώθηκε. Είχε γίνει, μάλιστα, αντιληπτός από κατοίκους της περιοχής.

«Η ιδιοκτήτρια κλείδωσε την πόρτα. Την ρώτησε «Γιατί κλειδώνεις;». Της είπε «Υπάρχει ένας τύπος μυστήριος με μηχανάκι». «Αυτός είναι περίοδος και τον έχω ξαναδεί, έχει ξαναστηθεί εδώ». Βγήκε μια ηλικιωμένη κυρία από απέναντι και του έκανε παρατήρηση να φύγει, αλλά αυτός δεν της έδωσε σημασία», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

«Δεν δεχόταν απειλές»

Οι ανοιχτοί φάκελοι με τις χωροθετήσεις, αλλά και τις αγοραπωλησίες ακινήτων, σε συνδυασμό με ορισμένες δικαστικές διενέξεις που είχε ο 54χρονος, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, με κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών να έχει ήδη μεταβεί στη Μύκονο.

Ο συνέταιρος και η σύζυγος του 54χρονου δεν κατάφεραν, με όσα είπαν στις Αρχές, να ρίξουν περισσότερο φως στα κίνητρα πίσω από την εκτέλεση. Η σύζυγός του υποστήριξε, μάλιστα, ότι το θύμα δεν δεχόταν απειλές.

«Ήταν ο άριστος των αρίστων, δεν είχε υποπέσει τίποτα στην αντίληψή μου για παράνομη δραστηριότητα. Ποτέ δεν είχα ακούσει τίποτα σε βάρος του. Για μένα ο κύριος υπεύθυνος όλων αυτών των κρουσμάτων είναι η αυθαίρετη δόμηση, η αυθαίρετη λειτουργία πολλών καταστημάτων. Πλέον η Μύκονος είναι ανεξέλεγκτη», ανέφερε φίλη του θύματος.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. πέρα από τις κάμερες ασφαλείας, ιδιαίτερο βάρος θα πέσει και στο κινητό τηλέφωνο του 54χρονου τοπογράφου.

Αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο του in.gr από την πρόβα του εκτελεστή

Άλλο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το in.gr, απεικονίζει τον εκτελεστή 24 ώρες πριν την δολοφονία να πηγαίνει στο σημείο προκειμένου να ελέγξει κάθε λεπτομέρεια.

Στο βίντεο φαίνεται ο ίδιος άνδρας με το ίδιο scooter να βρίσκεται πάλι στην οδό Κρήτης, αυτή τη φορά διερχόμενος ανάποδα το δρόμο. Αυτή τη φορά το ρολόι στο καταγραφικό γράφει 07:38 (πραγματική ώρα 07:50), με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ήταν η τελική πρόβα για την δολοφονική επίθεση.

Εκτιμάται πως ο δράστης να θέλει να δει από κοντά το σημείο που θα επιτεθεί εναντίον του 54χρονου τοπογράφου, αλλά και τη γύρω περιοχή ώστε να εξασφαλίσει την άμεση διαφυγή του.

Στο μικροσκόπιο το κινητό και οι υπολογιστές του θύματος

Το κίνητρο της μαφιόζικης εκτέλεσης του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό αναζητούν οι αστυνομικοί για να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φτάσουν στον δράστη του εγκλήματος.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί εξακολουθούν να ερευνούν την επαγγελματική δραστηριότητά του.

Από ώρα σε ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα από την ανάλυση των δεδομένων στο κινητό του δολοφονημένου τοπογράφου, οι οποίες θα κατευθύνουν και τις έρευνες του τμήματος ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. για την εν ψυχρώ εκτέλεσή του.

Μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι η άκρη του νήματος βρίσκεται στη Μύκονο, όπου εργαζόταν για πολλά χρόνια ο 54χρονος τοπογράφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών, περιμένουν τώρα τα πρώτα αποτελέσματα από τα δεδομένα του κινητού του. Αν είχε δεχθεί κάποια απειλή, αν είχε συνομιλίες με συγκεκριμένους ανθρώπους ή αν είχε ανταλλάξει κάποια μηνύματα, ακόμα και μέσω εφαρμογών.

Από την ανάλυση αυτών των δεδομένων, θα εξαρτηθεί και το προς τα πού θα στραφούν οι έρευνες και αν θα «δείξουν» προς συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνουν οι φίλοι, οι συγγενείς και ο στενός κύκλος των συνεργατών του θύματος ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν εξονυχιστικά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του εκτός από το κινητό του τηλέφωνο.

Γιατί θεωρείται κρίσιμη η κατάθεση της συζύγου του

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η κατάθεση της συζύγου του θύματος. Συγκεκριμένα, θα βρεθεί ενώπιον των Αρχών προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τις δράσεις του 54χρονου τοπογράφου.

Η σύζυγος του θύματος είπε στους αστυνομικούς προφορικά ότι ο άνδρας της και πατέρας των δυο παιδιών της δεν δεχόταν απειλές, δεν είχε εχθρούς και δεν μπορεί να καταλάβει ποιοι τον ήθελαν νεκρό.

Την ίδια ώρα , η αστυνομία έχει στη διάθεσή της περίπου 80 βίντεο, σύμφωνα με το Mega, με τη διαδρομή του δολοφόνου αλλά και του θύματος, μέχρι τη στιγμή του εγκλήματος.

Ο «ψυχρόαιμος» εκτελεστής με το σταθερό χέρι, εκτιμάται ότι έριξε τουλάχιστον 20 σφαίρες με το 9αρι πιστόλι, αλλάζοντας μάλιστα και γεμιστήρα γιατί τα τζάμια της BMW, ήταν φιμέ και δεν έβλεπε τον στόχο του.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η Αστυνομία ερευνά και τις δραστηριότητες του που σχετίζονται με το real estate. Μάλιστα, φέρεται να είχε καταφέρει, με ένα μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, να πάρει στην κατοχή του ένα παλιό ξενοδοχείο στην Πάρο με σκοπό να φτιάξει ένα μεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο. Έτσι λοιπόν επεκτείνονται οι έρευνες και στην Πάρο πέρα από τη Μύκονο.

Πέρα όμως από τα τοπογραφικά και το real estate στα νησιά, στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν και κάποιες άλλες επαγγελματικές του δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Φαίνεται μάλιστα να είχε ξεκινήσει δουλειές στη Στερεά Ελλάδα και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να βρεθούν και εκεί κλιμάκια της Αστυνομίας για έρευνες.

«Πρόβα» της εκτέλεσης είχε κάνει ο δολοφόνος

Ο αδίστακτος δολοφόνος χρειάστηκε μόλις μισό λεπτό για να αδειάσει τον γεμιστήρα του όπλου του στον 54χρονο τοπογράφο, τη στιγμή που αυτός στάθμευε έξω από την τεχνική εταιρεία, όπου ήταν συνέταιρος, στο Ψυχικό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την υπόθεση αναλύουν εξονυχιστικά τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή Ψυχικό-Χαλάνδρι-Μαρούσι. Στόχος τους είναι να εντοπίσουν τη διαδρομή της μηχανής που χρησιμοποίησε ο δράστης, ο οποίος φορούσε μαύρα ρούχα, μαύρα γάντια και λευκό κράνος.

Το Ψυχικό διαθέτει πολλές κάμερες ασφαλείας σε σπίτια, καταστήματα και δρόμους, γεγονός που βοηθά τους αστυνομικούς να παρακολουθήσουν το δρομολόγιο του δράστη. Αυτό που τους κάνει εντύπωση είναι η μοναχική δράση του δολοφόνου, ο οποίος φαίνεται να έδρασε μόνος, χωρίς συνεργό. Η ακρίβεια των κινήσεών του, με όλες τις βολές να διαπερνούν τα φιμέ τζάμια του οχήματος και να βρίσκουν τον στόχο, καθώς και το γεγονός ότι ξαναγέμισε το όπλο για να ολοκληρώσει την επίθεση, υποδεικνύουν έναν επαγγελματία εκτελεστή. Κάποιοι εικάζουν ότι ενδέχεται να ήρθε από το εξωτερικό για να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και στη συνέχεια να εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με το MEGA, ο εκτελεστής είχε προετοιμαστεί 24 ώρες πριν από τη δολοφονία, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το υλικό των καμερών που εξετάζουν οι Αρχές. Ειδικότερα, περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης, 90 λεπτά πριν από τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο με τη μαύρη μηχανή του.

Το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη μέρα νωρίς το πρωί, όπως διαπίστωσαν οι Αρχές από την ανάλυση του υλικού των καμερών, σύμφωνα με το MEGA.

Στο στόχαστρο των ερευνών και η μαφία της Μυκόνου

Οι αστυνομικοί ψάχνουν παράλληλα να βρουν βίντεο, για να διαπιστώσουν αν ο δράστης ή οι δράστες τον παρακολουθούσαν από την ώρα που έφυγε από το σπίτι, ενώ έχουν στείλει στα εγκληματολογικά εργαστήρια τους κάλυκες για εξέταση, καθώς ο δράστης χρησιμοποίησε μια ολόκληρη γεμιστήρα.

Την ίδια στιγμή, ερευνούν να δουν αν πίσω από τη δολοφονία αυτή βρίσκεται η μαφία της Μυκόνου. Παράλληλα εξετάζουν κάθε φάκελο με τον οποίο ασχολήθηκε ο τοπογράφος και με υποθέσεις που ασχολήθηκε και είχαν να κάνουν με την αλλαγή χρήσης γης.

Δηλαδή αν υπήρχαν κάποια αγροτεμάχια που έγιναν «φιλέτα» και οικόπεδα και πως έγινε αυτή η αλλαγή και σε ποιους ανήκαν όταν ήταν αγροτεμάχια. Επίσης θα ελεγχθούν τι έγιναν μετά, αν έγιναν οικόπεδα, αν πουλήθηκαν και αν χτίστηκαν.

πηγή: MEGA TV, topontiki.gr,

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα