Ψυχικό: Ψάχνουν τα μυστικά εκατομμυρίων της Μυκόνου και τον εκτελεστή με στρατιωτική εκπαίδευση

Ψυχικό: Ψάχνουν τα μυστικά εκατομμυρίων της Μυκόνου και τον εκτελεστή με στρατιωτική εκπαίδευση

Στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μπαίνουν οι φάκελοι που είχε στα χέρια του ο τοπογράφος, ο οποίος δολοφονήθηκε κάτω από τα γραφεία της εταιρίας του στο Ψυχικό.

Ο 54χρονος, πατέρας δύο παιδιών, δραστηριοποιείται στη Μύκονο από το μακρινό 1998, με τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μεσιτικό και τον κατασκευαστικό κλάδο να τον γνωρίζουν ως τον «Αθηναίο» που είναι περιζήτητος στο νησί των ανέμων. Αναλάμβανε από μικρά έως πολύ μεγάλα πρότζεκτ και είχε συνεργαστεί με τους περισσότερους από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στο νησί των ανέμων.

Προτεραιότητα θα δώσουν οι αστυνομικοί στους φακέλους που χειρίστηκε και αφορούν σε αλλαγή χρήσης γης και σε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων. Ο 54χρονος χαρακτηρίζεται ως ο άνθρωπος που γνώριζε καλύτερα από τον καθένα το χωροταξικό του νησιού και τις ιδιαιτερότητές του.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να βρουν ποιοι ήταν αυτοί που τον είχαν ξυλοκοπήσει δύο φορές κατά το παρελθόν, μία φορά κάτω από το σπίτι του και μία φορά κάτω από τα γραφεία της εταιρίας του, προκειμένου να ανιχνεύσουν τυχόν σύνδεση με τη δολοφονία.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι κατά καιρούς έχουν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια με αφορμή πολεοδομικές διαμάχες στη Μύκονο, λόγω του ότι διακυβεύονται πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι γνωστό στις Αρχές ότι δρα στο νησί και η περίφημη «μαφία της οικοδομής».

Την ερχόμενη Παρασκευή θα λάμβανε χώρα στη Μύκονο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το νέο πολεοδομικό σχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κομβικής σημασίας.

Η συνεδρίαση αναβλήθηκε «λόγω αδυναμίας του κλιμακίου μελετητών να παραστεί στη συνεδρίαση», ενώ πηγές από το Δημαρχείο Μυκόνου διαψεύδουν τις πληροφορίες ότι ο τοπογράφος που δολοφονήθηκε συμμετείχε στην ομάδα των μηχανικών και των τοπογράφων που εκπονησαν το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο. Οι αστυνομικοί, πάντως, είχαν εξ αρχής βάλει στο κάδρο της έρευνας και τον παράγοντα που αφορά στις επικείμενες πολεοδομικές αλλαγές.

Δολοφονία επιχειρηματία στο Ψυχικό: Το προφίλ του εκτελεστή

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση του εκτελεστή, ο οποίος είχε κάνει πρόβες της δολοφονίας τις προηγούμενες ημέρες. Φέρεται να γνώριζε ότι το θύμα δεν οπλοφορούσε, δεν συνοδευόταν από κάποιον σωματοφύλακα, έκανε σχεδόν καθημερινά το ίδιο δρομολόγιο και δεν λάμβανε μέτρα αυτοπροστασίας. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο 54χρονος έδειχνε να μη φοβάται, παρότι τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Από την πρώτη ανάλυση των καμερών δεν προκύπτει ότι ο δράστης είχε συνεργούς, ωστόσο, έμπειροι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτό είναι το λιγότερο πιθανό σενάριο. Ο δολοφόνος φαίνεται «επαγγελματίας» σε βαθμό που δύσκολα θα ρίσκαρε να προχωρήσει μόνος του σε μία τέτοια ενέργεια.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι επέλεξε να είναι μόνος του στο σκούτερ, γιατί πίστευε ότι η εκπαίδευσή του στα όπλα είναι τέτοια, που του επιτρέπει να χειριστεί παράλληλα το τιμόνι και το εννιάρι πιστόλι, όπως και επειδή ενδεχομένως να ήθελε μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη διαφυγή του (γνωρίζοντας ότι την ώρα εκείνη έχει έντονη κίνηση στο Ψυχικό και εν γένει στους δρόμους της πόλης και έτσι θα χρειαστεί να κάνει ελιγμούς).

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα