Φωτιά στην Ύδρα: Έκπληκτος δηλώνει ο Καζάκος επιχειρηματίας που είχε νοικιάσει το γιοτ – Αρνούμαι τις κατηγορίες

Φωτιά στην Ύδρα: Έκπληκτος δηλώνει ο Καζάκος επιχειρηματίας που είχε νοικιάσει το γιοτ – Αρνούμαι τις κατηγορίες

Κανείς τελικά δεν παραδέχεται ότι ευθύνεται για την φωτιά που προκλήθηκε στο πευκοδάσος της Ύδρας από βεγγαλικά. Το πλήρωμα αρνείται ότι ευθύνεται, το ίδιο και ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν Ντανιγιάρ Αμπουλγκαζίν, ο οποίος είχε νοικιάσει το γιοτ. 

Μιλώντας στο forbes.kz ο επιχειρηματίας από το Καζακστάν, απορρίπτει τις κατηγορίες της Εισαγγελίας σχετικά με συνέργεια στην φωτιά σε πευκοδάσος στην Υδρα, λέγοντας ότι αυτός και οι καλεσμένοι του δεν συμμετείχαν στο συμβάν. Η δίωξη της Εισαγγελίας Πειραιά αφορά τους οκτώ ενήλικους επιβάτες της θαλαμηγού, καθώς οι υπόλοιποι δύο ήταν ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί η συνδρομή των Αρχών του Καζακστάν.

Σημειώνεται ότι οι μισθωτές του σκάφους έφυγαν από την Ελλάδα, χωρίς να εξεταστούν από τις ελληνικές αρχές.

Ο Καζάκος επιχειρηματίας επιβεβαίωσε ότι νοίκιασε τη θαλαμηγό «Περσεφόνη 1» για την περίοδο από 15 έως 22 Ιουνίου, για να οργανώσει μια κρουαζιέρα για τον ίδιο και τους καλεσμένους του στα ελληνικά νησιά, και ανέφερε ότι οι Καζάκοι που εμπλέκονται στο περιστατικό είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών τους.

«Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου ζητήσαμε από το πλήρωμα του γιοτ ή από άλλα τρίτα μέρη να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά. Τηρούμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και ακολουθούμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνάς τους. Λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω ή να κάνουμε εικασίες», τονίζει ο επιχειρηματίας.

Για την υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθερα με εγγυοδοσία και περιοριστικούς όρους. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο ελληνικό νησί της Ύδρας. Για να είμαι σαφής, ναύλωσα τη θαλαμηγό «Persefoni I» για την περίοδο από τις 12:00 μμ (μεσημέρι) στις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 12:00 μμ (μεσημέρι) στις 22 Ιουνίου 2024, προκειμένου να οργανώσω μια κρουαζιέρα για εμένα και τους καλεσμένους μου στα ελληνικά νησιά.

Πριν την αναχώρησή μας από την Ελλάδα, η οποία ήταν εξ αρχής προγραμματισμένη για τις 22 Ιουνίου, μιλήσαμε με τους εκπροσώπους των ελληνικών αρχών, οι οποίοι δεν διατύπωσαν οποιουσδήποτε ισχυρισμούς εναντίον μου ή εναντίον των καλεσμένων μου σε σχέση με αυτό το περιστατικό. Για τον λόγο αυτό και εμείς συνεχίσαμε το ταξίδι μας, όπως αυτό είχε ήδη προγραμματιστεί.

Να σημειωθεί ότι κάποιοι εκ των καλεσμένων είχαν ήδη αναχωρήσει το πρωί της 21ης Ιουνίου 2024. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε κατά την επιστροφή μας τους ισχυρισμούς που ακολούθησαν στον Τύπο, και αρνούμαστε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη. Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου κάναμε το οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Ακολουθήσαμε αυστηρά τους κανόνες πυρασφάλειας που προβλέπονταν στη θαλαμηγό. Ούτε εγώ ούτε οι καλεσμένοι μου ζητήσαμε από το πλήρωμα της θαλαμηγού ή από οποιαδήποτε άλλα τρίτα πρόσωπα να προβούν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρκαγιά.

Τηρούμε πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τηρούμε αυστηρά τους νόμους και τους κανονισμούς για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών. Θα συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της υπό εξέλιξη έρευνάς τους. Καθώς η έρευνα είναι υπό εξέλιξη, δεν θα ήταν πρέπον να προβώ σε περαιτέρω σχόλια ή εικασίες αυτήν τη στιγμή».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα