Μηχανογραφικό 2024: Συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωσή του. Στα 17 δεν επιλέγουμε επάγγελμα, επιλέγουμε σπουδές

Μηχανογραφικό 2024: Συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωσή του. Στα 17 δεν επιλέγουμε επάγγελμα, επιλέγουμε σπουδές

Να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους καλούνται οι υποψήφιοι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Πώς όμως θα το συμπληρώσουν σωστά; Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, Σπύρος Μιχαλούλης τους συμβουλεύει τονίζοντας πως: «Στις κορυφαίες σχολές θα έχει αυξομειώσεις. Αυτό που ακούτε ότι οι βάσεις θα πέσουν, δεν περιμένουμε δραματικές πτώσεις».

Σύμφωνα με τον Σπύρο Μιχαλούλη που μίλησε στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega»: «Είναι σημαντικό να συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό με βάση το τι θέλουμε και όχι με βάση τα μόριά μας. Να μπορέσουμε να δούμε τις κλίσεις του κάθε παιδιού. Δεν υπάρχουν καλές ή κακές σχολές. Σημασία έχει τα παιδιά μας να είναι πρώτα χαρούμενα και μετά επιτυχημένα. Πρέπει να προσέχουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, τι κάνει κάθε μία».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, είναι σημαντικό να υπάρχουν εναλλακτικές για κάθε υποψήφιο φοιτητή, στην περίπτωση που δεν περάσει στην πρώτη σχολή επιλογής του.

«Στα 17 δεν επιλέγουμε επάγγελμα, επιλέγουμε σπουδές» πρόσθεσε.

Στο Mega μίλησε και ο Γιάννης Ασλανίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Οφθαλμολογίας τονίζοντας: «Υπάρχει μια σχολή οπτομετρίας και οπτικής για παιδιά που μπορούν να κάνουν μια πάρα πολύ σοβαρή καριέρα.

Δεν υπάρχει οπτικός αυτήν την στιγμή στην αγορά. Η μόνη σχολή η οποία μπορεί να εκπαιδεύσει κόσμο, με ένα εξαιρετικό επιτελείο, είναι στο πανεπιστήμιο της δυτικής Αττικής και είναι κρυμμένη μέσα στο μηχανογραφικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε από αυτήν την σχολή και να μην βρείτε δουλειά».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα