Ψάχνουν τον Λύτρα να τον συλλάβουν μετά τη μήνυση της συζύγου του – Δεν βρέθηκε στη διεύθυνση που δήλωσε

Ψάχνουν τον Λύτρα να τον συλλάβουν μετά τη μήνυση της συζύγου του – Δεν βρέθηκε στη διεύθυνση που δήλωσε

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρους του αλλά και κατά της πρώην συζύγου του η νυν γυναίκα του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Ο ποινικολόγος δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το βράδυ. Οι αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, ωστόσο δεν βρέθηκε, ενώ δεν απαντά και στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Είχε προηγηθεί η μήνυση που υποβλήθηκε χθες το βράδυ από την κ. Πολυζωγοπούλου στο ΑΤ Παλλήνης.

Ο συνήγορος της συζύγου του, Θέμης Σοφός θα ζητήσει την αντικατάσταση των όρων που έχουν επιβληθεί για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα με προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Σοφός αναμένεται εντός της ημέρας να ενημερώσει την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί μετά την απολογία του.

Οι εξελίξεις άρχισαν να δρομολογούνται όταν το βράδυ η σύζυγος του κατηγορούμενου ενεργοποίησε το panic button. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ενός ακόμα προσώπου από το οικογενειακό του περιβάλλον και ενός δικηγόρου, οι οποίοι φέρονται να πήγαν στο σπίτι για να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου δικηγόρου. Η μήνυση σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης της απειλής και της διάταξη οικιακής ειρήνης με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

Παράλληλα, κατατέθηκε μήνυση και για παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Οι μηνύσεις θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία και στη συνέχεια στην ανακρίτρια η οποία συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα μπορεί να διατάξει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση για τον δικηγόρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα