Ευρωεκλογές 2024: Πού ψήφισαν και τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ευρωεκλογές 2024: Πού ψήφισαν και τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν νωρίς το πρωί η Κατερίνα Σακελλακοπούλου και όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές 2024.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις 10:20, στο 91ο εκλογικό τμήμα, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Δημοκρατία, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και κρίσιμες. Εύχομαι να έχουμε υψηλή συμμετοχή, η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών» είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς και συγκεκριμένα στο 308ο εκλογικό τμήμα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά τις 10:30.

Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε στις κάλπες συνοδευόμενος από τον γιο του, ενώ στο σημείο τον περίμεναν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης, ο δήμαρχος της Κηφισιάς και αρκετοί ψηφοφόροι.

«Με το δεξί» σχολίασε με χιούμορ ο πρωθυπουργός λίγο πριν ρίξει τον φάκελο στην κάλπη.

«Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη. Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας όσο μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο ισχυροποιούμε τη δημοκρατία», είπε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του.

«Τα επόμενα πέντε χρόνια θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, γι΄αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρή ελληνική φωνή, ισχυρή ελληνική εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να διεκδικήσουμε όσο περισσότερα μπορούμε» πρόσθεσε.

«Από εκεί και πέρα, σεβόμαστε και τιμούμε τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτή την όμορφη, ανοικτή, δημοκρατική διαδικασία για να προσφέρουν τη δική τους ετυμηγορία», κατέληξε.

Στο Δημοτικό Σχολείο της Εκάλης ψήφισε οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, για να ψηφίσει στις Ευρωεκλογές 2024.

«Σήμερα είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Επιλέγουμε ποια Ευρώπη θέλουμε να έχουμε. Η Ευρώπη έχει επιρροή στις ζωές μας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του έξω από το εκλογικό κέντρο. «Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη. Προτρέπω τους πολίτες να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους», πρόσθεσε.

«Είμαι συγκινημένος και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και αγάπη του κόσμου. Είμαι παιδί που εγγύθεν με τη γενιά της κρίσης βρέθηκε στο εξωτερικό. Δεσμεύομαι ότι την εμπιστοσύνη του κόσμου δεν πρόκειται να την προδώσω ποτέ», κατέληξε.

Στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις Ευρωεκλογές 2024 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η πατρίδα μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ σήμερα να προκύψει σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση, απέναντι σε μια κυβέρνηση ασυδοσίας και αλαζονείας που περιφρονεί τα προβλήματα του λαού, την ακρίβεια, τη στεγαστική κρίση και την υγεία», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αλλά υπάρχει ακόμη ένας λόγος, οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί: Να σκεφθούμε ποιες δυνάμεις επέβαλαν λιτότητα. Την επέβαλε το κόμμα που εκπροσωπεί η Ν.Δ. Σήμερα έχετε πολλούς λόγους να στηρίξετε ΠΑΣΟΚ να μας εμπιστευτείτε και δεν θα σας απογοητεύσουμε», πρόσθεσε.

Στο 404ο εκλογικό τμήμα του δήμου Νέας Ιωνίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές 2024 ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα ψηφίζουμε για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να ψηλώσουμε το μπόι του λαού και των αγώνων με ένα δυνατό ΚΚΕ: Στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας.

Στο 404ο εκλογικό τμήμα του δήμου Νέας Ιωνίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές 2024 ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα ψηφίζουμε για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να ψηλώσουμε το μπόι του λαού και των αγώνων με ένα δυνατό ΚΚΕ: Στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας.

Στο 1ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές 2024 η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Σε όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες μας έδωσαν τεράστια δύναμη. Μας έδωσαν δύναμη ακόμη και την ώρα της κάλπης. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και την πολύ σημαντική μέρα πάμε να κάνουμε τη δύναμη και την αγάπη ζωή και στην Ευρωβουλή. Πάμε με χαμόγελο, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Να μετατρέψουμε την αγάπη σε δύναμη για δικαιοσύνη ισότητα και ειρήνη», είπε μετά την έξοδό της από το εκλογικό τμήμα.

«Πάμε να κάνουμε την αγάπη δύναμη. Καλή ψήφο», κατέληξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στο Μοσχοχώρι Πιερίας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

«Οι εκλογές είναι η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Εκφράζεται ο κυρίαρχος λαός. Ζητάμε από τον λαό να βοηθήσει την ευγενική προσπάθεια της Νίκης. Η Νίκη αγωνίζεται με σθένος και συνέπεια να πατάξει το τέρας της κομματοκρατίας, να επανέλθει η αληθινή και γνήσια Δημοκρατία και να απαλλαγούμε από τα δεσμά της νέας τάξης, που μολύνουν και την πατρίδα μας και την Ευρώπη. Εμπρός, λοιπόν, για τη Νίκη, για τη νίκη του ελληνισμού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της Ρωμιοσύνης» δήλωσε.

Στο 3ο Δημοτικό Καλαμάτας ψήφισε λίγο μετά τις 10:30 ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά o Αλέξη Χαρίτσης κάλεσε τους ψηφοφόρους να πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και με τον τρόπο αυτό να δώσουν φωνή στο δίκιο τους.

«Σήμερα δίνουμε φωνή στο δίκιο μας. Σήμερα λέμε και στην κάλπη αυτό που λέμε μεταξύ μας καθημερινά, ότι δεν πάει άλλο», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του.

«Δεν πάει άλλο με την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν πάει άλλο με την Ευρώπη της λιτότητας και του πολέμου, δεν πάει άλλο με την ακροδεξιά που θέλει να επιβάλλει την ατζέντα της σε όλη την ήπειρο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Στο Παλαιό Φάληρο ψήφισε στις 11:00 το πρωί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάνης Βαρουφάκης. Σε σύντομη δήλωσή του ανάφερε πως: «Όσο δεν ψηφίζεις, σε κυβερνούν πιο αδυσώπητα. Γι’ αυτό ψήφισε».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνέχισε: «Σε μια Ελλάδα που ερημοποιείται και μια Ευρώπη που παραπαίει, παρακμάζει, καταρρέει ηθικά και γεωστρατηγικά, ψηφίζουμε πανευρωπαϊκά. Ψηφίζουμε ΜέΡΑ25 εδώ στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας ήταν το πιο σαθρό διαμέρισμα αυτής της τοξικής πολυκατοικίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γι’ αυτό άρχισε να καταρρέει ο ελληνικός λαός πρώτος

Σήμερα είναι μια ευκαιρία να αντισταθείς στα αποτελέσματα αυτής της κατάρρευσης τα οποία όπως βλέπουμε πια είναι μόνιμα. Όχι μέχρι το 2060 αλλά μέχρι το 2.600…»

Στην Κυψέλη, στο 133 Δημοτικό σχολείο, ψήφισε ο πρόεδρος των Δημοκρατών, Ανδρέας Λοβέρδος.

«Στη σημερινή γιορτή της Δημοκρατίας δηλώνουμε πως είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και πάμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να συγκροτήσουμε την Εθνική Ελλάδας που θα υποστηρίξει τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ε.Ε. και της Ε.Ε. που χρειάζεται αλλαγές για να αντέξει στις πιέσεις του παρόντος. Είμαστε δυνατοί, είμαστε Δημοκράτες, είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη», δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Δημοκράτες, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ο Πέτρος Κόκκαλης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για τις ευρωεκλογές, σε εκλογικό κέντρο, στο κέντρο του Πειραιά.

Ο «Κόσμος» ήρθε για να μείνει στην πολιτική, κάνοντας σήμερα την πρώτη του παρουσία στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο Γραμματέας του κόμματος και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
«Ενώσαμε τον πράσινο κόσμο», πρόσθεσε και στείλαμε το μήνυμα ότι η πράσινη μετάβαση συνδέεται με την οικονομική δικαιοσύνη.

«Ο “Κόσμος” συμμετέχει πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία και δεν θα είναι η τελευταία. Έχουμε ήδη συγκεντρώσει όλον τον πράσινο κόσμο, έχουμε απλώσει το μήνυμα της πράσινης μετάβασης και της δίκαιης μετάβασης σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζουμε να το κάνουμε», είπε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα