Ευρωεκλογές 2024: Στις κάλπες με ποδήλατα, παιδιά και σκυλιά από τις 7 το πρωί

Ευρωεκλογές 2024: Στις κάλπες με ποδήλατα, παιδιά και σκυλιά από τις 7 το πρωί

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η διαδικασία των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα, καθώς οι κάλπες κανονικά στα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα για την εκλογή των επόμενων ευρωβουλευτών. Μετά τις 21:15 αναμένεται η πρώτη ασφαλής εκλογική εκτίμηση. 

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά στα εκλογικά τμήματα της χώρας. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη διαδικασία συλλογής της επιστολικής ψήφου, αναφέροντας πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε και συνολικά 178.588 εκλογείς επέλεξαν αυτή τη διαδικασία, από τους οποίους 136.451 ήταν κάτοικοι του εσωτερικού και 42.137 κάτοικοι του εξωτερικού.

Οι εκλογείς, οι οποίοι δεν απέστειλαν φάκελο ή δεν παραλήφθηκε εμπρόθεσμα, ενημερώθηκαν χθες το βράδυ ότι θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τις 11 το πρωί στο εκλογικό τμήμα, όπου ψηφίζουν.

Ο κ. Λιβάνιος είπε ακόμα ότι συνολικά 18.380 εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί ανά την επικράτεια και περιμένουν τους ψηφοφόρους, μέχρι τις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι στις 12:45, στις 14:45 και στις 17:45 θα υπάρξουν ενημερώσεις με τα μέχρι τότε ποσοστά συμμετοχής.

Σημείωσε ότι γύρω στις 21:00 θα υπάρξει η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και του αριθμού εδρών ανά κόμμα.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλησαν να πάνε νωρίς το πρωί στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα και παράλληλα να γλιτώσουν τη ζέστη. Κάποιοι πήγαν στα εκλογικά τμήματα παρέα με τα παιδιά τους, άλλοι μαζί με τα σκυλιά, ενώ ένας ψηφοφόρος που συμμετέχει σε αγώνα ποδηλάτου, πήγε μαζί με το ποδήλατό του να ψηφίσει.

Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία στη Θεσσαλονίκη

Κανονικά βρίσκονται στις θέσεις τους όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στην Α’ και Β’ Εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, ενώ η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών είναι η συνήθης χωρίς όμως να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών, σύμφωνα με πηγές από τα γραφεία των Εφόρων Εκλογών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες και στους υπόλοιπους νόμους της Κεντρικής Μακεδονίας.

πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα