Μάικλ Μόσλεϊ: Θρίλερ δίχως τέλος - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζει, τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Μάικλ Μόσλεϊ: Θρίλερ δίχως τέλος - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζει, τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη του Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς το βίντεο που εξασφάλισε το BBC προκαλεί αισιοδοξία.

Τα πλάνα δείχνουν έναν άνδρα να περπατά με κατεύθυνση με μια ομπρέλα δίπλα στη μαρίνα του χωριού Πέδι την περασμένη Τετάρτη, με κατεύθυνση προς βραχώδεις λόφους.

Η νέα εικόνα που αποκαλύπτει το BBC News δείχνει έναν άνδρα σε καλή φόρμα και να περπατάει σταθερά. Πιστεύεται ότι είναι μία από τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του άνδρα με την ομπρέλα από κάμερα ασφαλείας πριν φύγει από το χωριό.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν ελικόπτερα αλλά και drone, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Στις 06:00 τοπική ώρα οι πυροσβέστες άρχισαν να ψάχνουν σε ακτίνα 6,5 χιλιομέτρων σε μια ορεινή περιοχή που περιβάλλεται από θάλασσα, δήλωσε ο Μανώλης Τσιμπούκας που οργανώνει τις έρευνες για αγνοούμενους στα Δωδεκάνησα. Ερωτηθείς αν υπήρξε κάποιο σημάδι του Δρ Μόσλεϊ, είπε ότι δεν υπήρξε «τίποτα».

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας - Ευχαριστώ θέρμα τους κατοίκους» - Η σύζυγος του Μόσλεϊ ξεσπά

Η σύζυγος του Δρ. Μόσλεϊ δήλωσε ότι δεν θα χάσουν τις ελπίδες τους, για τον εντοπισμό του συζύγου της που αγνοείται από την Πέμπτη, στο νησί της Σύμης.

«Οι μέρες από τότε που χάθηκε είναι μακρές και αφόρητες», πρόσθεσε.

«Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και η οικογένειά μου είναι απίστευτα ευγνώμων προς τους ανθρώπους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και τις βρετανικές προξενικές αρχές, που βοηθούν στον εντοπισμό του», κατέληξε.

Τι ανέφερε πηγή στο BBC News για τις έρευνες

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται πηγή που συμμετέχει οι έρευνες επικεντρώνονται στην ορεινή περιοχή μεταξύ των περιοχών του νησιού Πέδι και της Σύμης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η περιοχή που διεξάγονται οι έρευνες χαρακτηρίζονται ως «όχι εύκολο έδαφος».

Μια θεωρία που προέκυψε ήταν ότι ο Δρ Μόσλεϊ προσπαθούσε να ακολουθήσει μια πολύ μεγαλύτερη διαδρομή από ό,τι είχε θεωρηθεί προηγουμένως, περνώντας πάνω από χιλιόμετρα εκτεθειμένης βουνοπλαγιάς. Το κατάλυμα του Δρ Μόσλεϊ βρισκόταν στην κεντρική πόλη.

Εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος φαίνεται να καταγράφουν τον παρουσιαστή στον κεντρικό δρόμο του Πέδι να κρατάει μια ομπρέλα περίπου 20 λεπτά μετά την αναχώρησή του από την παραλία.

Το BBC έχει δει ένα δεύτερο κομμάτι βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από ένα κοντινό κτίριο που δείχνει έναν άνδρα που φορά τα ίδια ρούχα και κρατά την ίδια ομπρέλα, το οποίο χρονολογείται στις 13:50.

Οι αξιωματούχοι που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πατέρας τεσσάρων παιδιών να έπαθε κακό ενώ περπατούσε μεταξύ της παραλίας και του Πεδίου.

Ξεχωριστή κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, από ένα σπίτι στην άκρη της μαρίνας του Πέδι στο τέλος του χωριού, δείχνει τον Μάικλ Μόσλεϊ να μπαίνει αργότερα σε ένα ορεινό μονοπάτι περίπου στις 14:00 τοπική ώρα.

Ένα μέλος της ομάδας διάσωσης περιέγραψε την αναζήτηση ως «αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο» και δήλωσε ότι θα μπορούσε να βρίσκεται «οπουδήποτε». «Το μονοπάτι δεν είναι εύκολο να ακολουθηθεί, αν έκανε λάθος στροφή, θα είχε χαθεί», δήλωσε.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα