Κρήτη: Έρανος για να ταφεί στην Αλβανία ο 6χρονος Νικόλας που πνίγηκε

Κρήτη: Έρανος για να ταφεί στην Αλβανία ο 6χρονος Νικόλας που πνίγηκε

Στο πένθος βυθίστηκε η Άρβη Ηρακλείου μετά τον θάνατο του μικρού Νικόλα, που πνίγηκε στη θάλασσα, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του.

Το παιδί έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβει η μητέρα του που εκείνη την ώρα πρόσεχε το τεσσάρων μηνών αδελφάκι του και πήγε μόνο του στην θάλασσα για να βουτήξει και δεν υπήρχε κάποιος να τον επιβλέψει.

«Ήταν η χαρά της ζωής»

Ο Νικόλας ήταν η χαρά της ζωής, ένας άγγελος είπε συντετριμμένος ο δάσκαλος του, Γιώργος Κουτεντάκης σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα. Ο ίδιος αδυνατεί να πιστέψει το κακό που συνέβη και όπως είπε, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι την Δευτέρα το σχολείο θα ανοίξει χωρίς το μικρό Νικόλα.

Όπως ανάφερε σχετικά: «ο μικρός Νίκος ήταν ένας άριστος μαθητής κι ένα πολύ δοτικό και χαμογελαστό παιδί. Και παρατήρηση να του έκανες, και να τον μάλωνες, πάντα χαμογελούσε! Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τον χαμό του. Δεν μπορώ να το πιστέψω...».

«Τι να πει κανείς για αυτό τον άγγελο»

Ο κ. Κουτεντάκης θυμήθηκε τον μικρό Νικόλα να βγάζει το λίγων μηνών αδερφάκι του βόλτα με το καρότσι, την Παρασκευή το βράδυ με τον δάσκαλο του άτυχου παιδιού να αναφέρει: « Είπε ότι το μωρό ήταν ανήσυχο και για να το βοηθήσει να κοιμηθεί, το έβγαλε βόλτα με το καρότσι...Τι να πει κανείς για αυτόν τον επί γης άγγελο... Ήταν ένας άγγελος στη γη, τώρα έφυγε στον ουρανό...!».

Έρανος να ταφεί η σορός του 6χρονου στην Αλβανία

Την ίδια στιγμή, έρανος γίνεται στην Άρβη της Κρήτης ώστε να μεταφερθεί στην Αλβανία η σορός του 7χρονου Νικόλα, που πνίγηκε την ώρα που κολυμπούσε στην παραλία.

Σύμφωνα με το cretalive.gr επιθυμία του πατέρα της και της μητέρας του άτυχου παιδιού, είναι να ταφεί το παιδί τους στην Αλβανία. Η οικονομική τους κατάσταση, όμως, δεν επιτρέπει αυτό το ταξίδι ούτε μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας.

Σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης γίνεται γνωστό πως αναλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του Νικόλα στην πατρίδα του, ενώ ξεκινά έρανος σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη ξεκινήσει να συνεισφέρουν, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια που πενθεί.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα