Σύμη: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες έπειτα από σύγκρουση ακυβέρνητου σκάφους με μετανάστες

Σύμη: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες έπειτα από σύγκρουση ακυβέρνητου σκάφους με μετανάστες

Τραγωδία στη Σύμη το βράδυ της Παρασκευής (31/05/2024) με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες από τη σύγκρουση ακυβέρνητου ταχύπλοου σκάφους με μετανάστες.

Σύμφωνα με το λιμενικό το βράδυ της Παρασκευής (31/05/2024) δυο περιπολικά σκάφη στη θαλάσσια περιοχή στη Σύμη, εντόπισαν ταχύπλοο σκάφος με αρκετούς μετανάστες, να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τη νησίδα Νίμο.

Τα σκάφη του Λιμενικού προσέγγισαν το ταχύπλοο και με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων επιχείρησαν να το ακινητοποιήσουν με αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, το σκάφος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, ο χειριστής για να αποφύγει τη σύλληψη του, εγκατέλειψε το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να πλεύσει ακυβέρνητο με μεγάλη ταχύτητα και να προσκρούσει στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ενός περιπολικού σκάφους του λιμενικού, πατά το γεγονός πως προσπάθησε να το αποφύγει.

Από τη πρόσκρουση οι περισσότεροι επιβαίνοντες του ταχύπλοου έπεσαν στη θάλασσα.Αμέσως από τα πληρώματα των πλοίων του Λιμενικού έγινε περισυλλογή των ναυαγών.

Συγκεκριμένα περισυνέλεξαν 18 άτομα. Όπως διαπιστώθηκε πέντε αλλοδαποί είχαν τραυματιστεί και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας ακόμα είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Από τα στελέχη του Λιμενικού έγιναν επιτυχημένες προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) του αλλοδαπού που είχε χάσει τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα την επαναφορά του. Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης ενώ τα έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός εκ των τραυματιών.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με πλοίο του λιμενικού στη Ρόδο προκειμένου διακομισθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης συνελήφθη ο αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση οι αλλοδαποί είχαν εκκινήσει χθες (31/05/2024)από την περιοχή «ΝΤΑΤΣΑ» Τουρκίας καταβάλλοντας ο καθένας το ποσό των 4.000 δολαρίων.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα