Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δράση του κυκλώματος εφοριακών – Πρακτικές μαφίας και διάλογοι σοκ

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δράση του κυκλώματος εφοριακών – Πρακτικές μαφίας και διάλογοι σοκ

Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τη δικογραφία, στις οποίες φαίνεται η διεκπεραιώτρια να βγαίνει από την εφορία Χαλκίδας, κρατώντας ένα φάκελο, φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbeast.

Τον φάκελο με 5.000 ευρώ τον είχε παραλάβει από τη διευθύντρια της ΔΟΥ και αφορούσε υπόθεση επιχειρηματία, σύμφωνα με τις πληροφορίες. 

Παράλληλα, σε βίντεο έχει καταγραφεί επιχειρηματίας που κατήγγειλε το κύκλωμα των εφοριακών να φτάνει στην εφορία, κρατώντας έναν φάκελο. Οι εικόνες είναι από τις 17 Μαΐου και ο επιχειρηματίας – θύμα του κυκλώματος φαίνεται να μπαίνει μέσα στην ΔΟΥ Χαλκίδας, κρατώντας έναν λευκό φάκελο στο χέρι του, μέσα στον οποίο είχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

 Σε μεταγενέστερη συνομιλία υπάλληλος της εφορίας-που έχει συλληφθεί- καλεί τον επιχειρηματία, στις 20 του μήνα και «απαιτεί» να πάει το υπόλοιπο ποσό στη διευθύντρια, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι το αρχικό ποσό «μοιράστηκε» από την προϊσταμένη της ΔΟΥ.

Σε έναν πραγματικό εφιάλτη για επιχειρηματίες της Εύβοιας είχε μετατραπεί η εγκληματική οργάνωση των εφοριακών με έδρα την ΔΟΥ Χαλκίδας, η δράση της οποίας ξεκινά τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023.
Καθώς περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δράση των μελών της οργάνωσης, με τους διαλόγους να είναι χαρακτηριστικοί και να τους «καίνε».

Το μεσημέρι της Παρασκευής (24/05), οι συλληφθέντες, πέντε εφοριακοί και δύο λογιστές, πέρασαν την πόρτα του ανακριτή στη Χαλκίδα προκειμένου να απολογηθούν. Και οι επτά, ανάμεσά τους και η προϊσταμένη της υπηρεσίας, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για την 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, τον 52χρονο υποδιευθυντή, τρεις υπαλλήλους 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και έναν 62χρονο λογιστή. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δε συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Παράλληλα, οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κάνουν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία της ΔΟΥ, ενώ οι διωκόμενοι προϊστάμενοι έχουν ήδη παυθεί από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων έχει απαλλαχθεί από τα καθήκοντά του. Ταυτόχρονα, έχει αρχίσει η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σημειώνεται πως το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελίες πολιτών που είχαν πέσει στα δίχτυα της εγκληματικής ομάδας.

Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση στις Αρχές ενός επιχειρηματία, ο οποίος περιέγραψε ότι «δρούσαν σαν μαφία. Μου είπαν ‘μην τολμήσεις να μιλήσεις, εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά’. Δεν υπήρχε πιο ξεκάθαρο μήνυμα».

Διάλογοι που τους «καίνε»
Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ των συλληφθέντων για το πώς εντόπιζαν τα θύματά τους.

Σε μία από τις φερόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η διευθύντρια με τον λογιστή που συμμετείχε στο κύκλωμα, συζητούν πως ο … έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ κι ότι «Α, έχει λεφτουδάκια».

Λογιστής: Ο … ήταν να έρθει, να πάρουμε τηλέφωνο τον … δεν ήρθε. Οπότε…

Διευθύντρια: Ο … έχει στην τράπεζα τώρα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.

Λογιστής: Πόσα έχει;

Διευθύντρια: 75

Λογιστής: Α, έχει λεφτουδάκια.

Διευθύντρια: Έχει λεφτουδάκια.

Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;

Διευθύντρια: Ναι, έχει.

Λογιστής: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;

Διευθύντρια: Δεν ξέρω. Γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.

Λογιστής: Το ξανασκέφτομαι τώρα.

Διευθύντρια: Ναι, δεν ξέρω.

Λογιστής: Και εγώ αυτές τις επιφυλάξεις έχω.

Σε άλλη συνομιλία καταγράφεται και ο πολυδάπανος τρόπος ζωής του υποδιευθυντή της ΔΟΥ, ο οποίος έκανε ακριβές αγορές και ακριβά ταξίδια που δε συμβάδιζαν με τον μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου και μάλιστα τόσο η «εγκέφαλος» όσο και άλλα μέλη του κυκλώματος είχαν αρχίσει να φοβούνται ότι θα γίνουν αντιληπτοί από τις δικές τους κραυγαλέες σπατάλες:

Διευθύντρια ΔΟΥ: Τι ευχάριστο; Δεν μου λες, ο Υποδιευθυντής τι δουλειά έχει στο Σικάγο;

Υπάλληλος ΔΟΥ: Σικάγο πήγε;

Διευθύντρια ΔΟΥ: Ναι

Υπάλληλος ΔΟΥ: Εσύ να τα δεις και εγώ

Διευθύντρια ΔΟΥ: Ναι

Υπάλληλος ΔΟΥ: Εσύ να τα δεις και εγώ

Διευθύντρια ΔΟΥ: Έχει πάει σε ένα ξενοδοχείο που κάνει 500 ευρώ την ημέρα.

Υπάλληλος ΔΟΥ: Πω και θέλεις να του δώσεις και πολλά ε; Χίλια δώσε του και βάστα το χίλιαλο. Θα σε πνίξω άμα του δώσεις περισσότερα.

Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων
Σημειώνεται, ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα, ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων της εφορίας Χαλκίδας για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι αποκόμισαν χρηματικά ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες, τα οποία ανέμειξαν με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις εν γένει οικονομικές δραστηριότητες τους σκοπεύοντας στη νομιμοποίηση τους.

«Υπάρχουν τέτοιου είδους ‘δωράκια’»
Ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της εφόρου κι ενός ακόμη στελέχους της Εφορίας της Χαλκίδας, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα όσα αναφέρουν οι εντολείς τους από τη δική τους πλευρά.

«Η εντολέας μου αυτό που λέει είναι αυτό που συνήθως γίνεται, ότι υπάρχουν τέτοιου είδους ‘δωράκια’ πολλές φορές, άλλα όχι κατ’ απαίτηση δική τους. Σήμερα αυτό που θα κριθεί είναι αν μέχρι να γίνει το δικαστήριό τους θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους», είπε, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα