Λαμία: Παρανάλωμα του πυρός το εργοστάσιο με τα σάπια γεύματα – Σκουλήκια, σάπια μήλα και πούπουλα στο μενού

Λαμία: Παρανάλωμα του πυρός το εργοστάσιο με τα σάπια γεύματα – Σκουλήκια, σάπια μήλα και πούπουλα στο μενού

Μυστήριο με τη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ο έλεγχος του ΕΦΕΤ που τον «πρόλαβε» η πυρκαγιά.
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με το εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία που την Κυριακή τυλίχθηκε στις φλόγες.

Η υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες φωτιά στο εργοστάσιο που εμπλέκεται με την υπόθεση μαζικής τροφικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών «πρόλαβαν» τον έλεγχο του ΕΦΕΤ που ήταν προγραμματισμένος για την Δευτέρα προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Η ανώτατη εισαγγελέας με παραγγελία της προς τη προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.

Ο ΕΟΔΥ εδώ και 3 μέρες έχει στην κατοχή του ορισμένα πακέτα από τα δηλητηριασμένα γεύματα, τα οποία ελέγχει για να δει τι περιείχαν, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σταφυλόκοκκο.

Εκτός από τα μηχανήματα και τα φορτηγά που μεταφέρουν το φαγητό, είναι πιθανόν ο σταφυλόκοκκος – που μεταδίδεται στον άνθρωπο και μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ή τα νύχια του – να βρέθηκε από μη τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής.

Τρίχες, σκουλήκια και… πούπουλα στις μερίδες που μοιράζονταν στους μαθητές
Σάπια μήλα, φτερά και σκουλήκια βρίσκονταν μέσα στα σχολικά γεύματα με το εργοστάσιο να ισχυρίζεται πως οι κάμπιες που βρέθηκαν σε μπρόκολο, ήταν λόγω του ότι το μπρόκολο ήταν… βιολογικό.

Καθημερινά δίνονται 217.000 μερίδες σε σχολεία και δομές της Λαμίας. Η Περιφέρεια έχει σταματήσει την σύμβαση με την συγκεκριμένη εταιρεία έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα