Χαλκίδα: Δολοφόνησαν την 63χρονη με πέντε μαχαιριές – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Χαλκίδα: Δολοφόνησαν την 63χρονη με πέντε μαχαιριές – Τι εξετάζουν οι Αρχές

              
Μια γυναίκα 63 ετών βρέθηκε νεκρή στο ισόγειο του σπιτιού της στη Χαλκίδα, μέσα σε μία λίμνη αίματος, άγρια δολοφονημένη με πέντε μαχαιριές στον αυχένα.
Νεκρή βρέθηκε 63χρονη γυναίκα στη Χαλκίδα, ο θάνατος της οποίας, όπως αποκαλύφθηκε, οφείλεται σε δολοφονία.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, με την 63χρονη γυναίκα, η οποία είχε κινητικά προβλήματα, να εντοπίζεται νεκρή στην κατοικία της στην Χαλκίδα.

Αρχικά, όλα έδειχναν πως ο θάνατος της 63χρονης προήλθε από πέσιμο από τις σκάλες. Ωστόσο, την Δευτέρα η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως η γυναίκα έφερε πέντε τραύματα στον αυχένα από μαχαίρι.

Οι Αρχές εξετάζουν το σενάριο της ληστείας πίσω από το έγκλημα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από το σπίτι της 63χρονης λείπει το ποσό των 7.000 ευρώ.

Η 63χρονγη είχε στο σπίτι της έναν σκύλο και όταν έφρασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία στο σημείο, το σκυλί άρχισε να γαβγίζει έντονα. Ωστόσο την παρασκευή που έγινε το έγκλημα το εν λόγω σκυλί δεν αντέδρασε καθόλου, οι γείτονες δεν άκουσαν καμία φασαρία ή θόρυβο που να τους κινήσει υποψίες.

Οι Αρχές εκτιμούν με αυτό το στοιχείο ότι για να μη γαβγίζει ο σκύλος τότε πιθανότατα ο δράστης να είναι από τον στενό συγγενικό κύκλο της 63χρονης.

Επίσης δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

«Ο ιατροδικαστής δεν απέκλεισε ποτέ την εγκληματική ενέργεια»
Αναφερόμενη στο θέμα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε:

«Όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο και βρέθηκε η γυναίκα, η πρώτη εικόνα ήταν ότι κατέληξε από πτώση. Βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος, κάτι που δεν το συναντάμε πολύ συχνά, και ούτε οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο μπόρεσαν να διαπιστώσουν ότι έφερε τραύματα στον αυχένα από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, ήταν δύσκολο».

«Στην έρευνα που έγινε εντός της οικίας, κάποια δωμάτια ήταν αναστατωμένα, οπότε δεν αποκλείστηκε ποτέ και το ενδεχόμενο της ληστείας. (…) Δεν έχουμε αιτία θανάτου ακόμα, αν έχει προκληθεί από το αιχμηρό αντικείμενο ή από την πτώση. (…) Ο ιατροδικαστής δεν απέκλεισε ποτέ την εγκληματική ενέργεια, δε μας είπε ποτέ ότι πρόκειται για ατύχημα», συμπληρώνει.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της κόρης του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης, λέει:

«Είμαι 34 χρόνια δικηγόρος, δεν έχω συναντήσει ποτέ περίπτωση στην οποία ο ιατροδικαστής να επισκοπεί μακροσκοπικά το θύμα και να μη διαπιστώνει ο ίδιος, πέντε μαχαιριές. Ο νεκροτόμος ειδοποίησε τον ιατροδικαστή ότι μάλλον κάτι παρέλειψε. Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά. (…) Η πρώτη αιτία που δόθηκε στους αστυνομικούς είναι αιτία θανάτου από πτώση, αυτό είπε ο ιατροδικαστής. Διαπιστώθηκε στην πορεία ότι το θύμα έφερε πέντε μαχαιριές και ένα δωμάτιο, αυτό της εντολέως μου, είχε ανακατευτεί, από το οποίο είχε αφαιρεθεί και το χρηματικό ποσό. Αφαιρέθηκαν 7.000 τα οποία ανήκαν στην εντολέα μου».

Σύμφωνα με τον κ. Τάρτη, είναι πιθανόν ο δράστης ή οι δράστες να γνώριζαν ότι υπήρχαν χρήματα στο σπίτι, γι’ αυτό και έψαξαν μόνο το συγκεκριμένο δωμάτιο.

«Δεν υπήρχε κίνδυνος για τον οποιονδήποτε άγνωστο δράστη από το θύμα. Είχε τεράστιο πρόβλημα κίνησης».

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί και το όπλο του εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα