Θεσσαλονίκη: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!» – Φοιτητές στήνουν αντίσκηνα στον Λευκό Πύργο

Θεσσαλονίκη: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!» – Φοιτητές στήνουν αντίσκηνα στον Λευκό Πύργο

Αντίσκηνα στήνουν φοιτητές που θα ξενυχτήσουν στον Λευκό Πύργο, στο πλαίσιο της ολονύχτιας διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη.

Με ένα τεράστιο πανό με τη σημαία της Παλαιστίνης στο οποίο αναγράφεται «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά – Με την Παλαιστίνη» και με ραπ μουσική να ηχεί από τα μεγάφωνα, μέλη φοιτητικών συλλόγων, εργατικών σωματείων αλλά και μέλη της Παλαιστινιακής κοινότητας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην εμπόλεμη χώρα.

«Παρακολουθούμε εδώ και μήνες νεκρά παιδιά και ομαδικούς τάφους ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού βρίσκεται στρυμωγμένο στην Ράφα» δήλωσε η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Χημικού ΑΠΘ Χριστίνα Σταμούλη και πρόσθεσε «είμαστε συγκλονισμένοι με τις εικόνες εικόνες φρίκης και θέλουμε να πάψει η Κυβέρνηση της ΝΔ να στηρίζει το Ισραήλ».

Στα αιτήματα τους ζητούν να σταματήσει ο πόλεμος στην Παλαιστίνη, την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από την Λωρίδα της Γάζας, την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως ανεξάρτητο κράτος, η ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει τη στήριξή της στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ αλλά και να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και να επιστρέψει πίσω η Φρεγάτα Ύδρα.

Τις βραδινές ώρες θα ακολουθήσει η προβολή ταινίας για τον πόλεμο στη Γάζα και συναυλία από φοιτητές.

Πηγή: thesstoday.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα