Άγιο Φως: Φτάνει σε λίγο στην Αθήνα – Τα δρομολόγια για τον διαμοιρασμό του σε όλη την χώρα

Άγιο Φως: Φτάνει σε λίγο στην Αθήνα – Τα δρομολόγια για τον διαμοιρασμό του σε όλη την χώρα

Με ειδική πτήση από το Τελ Αβίβ αναμένεται γύρω στις επτά και μισή στην Ελλάδα το Άγιο Φως, από τον Πανάγιο Τάφο, στην Ιερουσαλήμ. Μετά από σύντομη τελετή στο Ελευθέριος Βενιζέλος, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα και από εκεί θα μοιραστεί στην Αττική.

Αμέσως μετά την τελετή, στην Πύλη 9, στο αεροδρόμιο θα φύγουν οι προγραμματισμένες αλλά και οι έκτακτες, ειδικές, πτήσεις με τις οποίες θα μεταφερθεί το Άγιο Φως στις άλλες πόλεις. Τα δρομολόγια θα εκτελέσουν, όπως κάθε χρόνο και οι τρεις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες Aegean, Olympic Air και Sky Express.

Τα αεροσκάφη της Aegean θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 9 πόλεις με 5 προγραμματισμένες και 4 έκτακτες ειδικές πτήσεις και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα, την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, τη Σάμο και τη Λήμνο, τη Λάρισα και την Κεφαλονιά.

Αντίστοιχα, η Sky Express θα μεταφέρει το Άγιο Φως σε 7 προορισμούς και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Σαντορίνη, τη Χίο και τα Κύθηρα.

Από τα τοπικά αεροδρόμια το Άγιο Φως θα διαμοιραστεί σε ολόκληρη την επικράτεια και στην πιο απομακρυσμένη εκκλησία της χώρας.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα