Άγιοι Ανάργυροι: Το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο και ό,τι χρειαστεί – Τι είπε εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Άγιοι Ανάργυροι: Το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο και ό,τι χρειαστεί – Τι είπε εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν έχει τέλος η οργή των πολιτών για την αδιάφορη στάση των αστυνομικών του Τμήματος των Αγίων Αναργύρων και της Άμεσης Δράσης που οδήγησαν στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής μπροστά στο αστυνομικό τμήμα.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα λάθη και τις παραλείψεις.

«Είναι μία τραγική εικόνα αυτό που συνέβη. Το αν γνώριζαν πώς να δράσουν οι αστυνομικοί για φανεί από την ΕΔΕ. Όλοι οι αστυνομικοί που είναι αξιωματικοί υπηρεσίας αλλά και στα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας, γνωρίζουν πολύ καλά, καθώς υπάρχει οδηγός το πώς πρέπει να υποδέχονται τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, γνωρίζουν το αυτεπάγγελτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

»Δεν υποχρεώνεται το θύμα να καταθέσει για την αυτόφωρη διαδικασία, μπορεί να καταθέσει και ο αστυνομικός αν δε θέλει το θύμα. Το ότι ένας αστυνομικός δεν επενέβη σε ένα περιστατικό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκτελέσει άλλα καθήκοντα στην ΕΛ.ΑΣ. Δεν μπορούμε να τους θέσουμε εκτός Σώματος και τα καθήκοντά τους δεν θα έχουν σχέση με αυτά που έκαναν μέχρι πρότινος μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 «Όπως σε όλο το Δημόσιο έτσι και στην αστυνομία υπάρχουν κανόνες και νομοθεσία. Από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος άνθρωπος που διατελούσε χρέη σκοπού εκείνη τη νύχτα, έχει δικαίωμα να υπηρετεί στην αστυνομία, υπηρετεί κανονικά μέχρι να υπάρχουν λόγοι για να απομακρυνθεί. Δεν γνωρίζω αν σχετίζεται το ποινικό του παρελθόν με την αντίδρασή του εκείνο το βράδυ», πρόσθεσε η κ. Δημογλίδου για τον αστυνομικό φρουρό.

«Δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος σε αυτή την περίπτωση. Είχε πολλές δυνατότητες το θύμα. Το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο και ό,τι χρειαστεί. Ο υπουργός ζήτησε να τηρηθεί πιστά ο οδηγός για την προστασία του θύματος», τόνισε.

Μαρακάκης: «Θα το έκανε οπουδήποτε αφού το έκανε μπροστά από ΑΤ»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης υπογράμμισε: «Επειδή υπάρχει για ακόμη μια φορά οπτικό υλικό, δεν νομίζω ότι θα προλάβαινε να κάνει πολλά πράγματα ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ο τρόπος που επενέβη ο δολοφόνος, δείχνει ότι θα το έκανε οπουδήποτε αλλού, είτε φανερά είτε κρυφά, από τη στιγμή που το έκανε μπροστά σε αστυνομικό τμήμα».

«Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι άπαντες οι ένστολοι γνωρίζουν τι να κάνουν μπροστά σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Αυτοί οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί ήξεραν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και δεν το έκαναν. Γι' αυτό ελέγχονται. Έπρεπε να ζητηθούν τα στοιχεία του 39χρονου για να ξέρουν με τι έχουν να κάνουν», πρόσθεσε.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα