Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα επικαλείται ο δολοφόνος – Τι αναφέρει στο υπόμνημα

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα επικαλείται ο δολοφόνος – Τι αναφέρει στο υπόμνημα

Προφυλακιστέος για τη στυγερή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, κρίθηκε ο 39χρονος γυναικοκτόνος.

Τόσο η ανακρίτρια όσο και Εισαγγελέας έκριναν πως ο δράστης θα πρέπει να οδηγηθεί στο Ψυχιατρείο της φυλακής.

 Ο 39χρονος δράστης μεταφέρθηκε μετά την 1 το μεσημέρι στο ανακριτικό γραφείο, έχοντας επιδέσμους στο κεφάλι εξαιτίας, επιπόλαιων σύμφωνα με τους γιατρούς, τραυμάτων που επέφερε ο ίδιος στον εαυτό του μετά το έγκλημα, ενώ έγινε δεκτός με έντονες αποδοκιμασίες από κόσμο που βρισκόταν στην Ευελπίδων.

Ο γυναικοκτόνος, στη σύντομη απολογία, ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τίποτα.

 Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ο δολοφόνος της 28χρονης δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις στην δικαστική λειτουργό.

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», φαίνεται να είπε.

Ο συνήγορός του παρέδωσε υπόμνημα, όπου ο 39χρονος επικαλείται «σοβαρά και χρόνια ψυχικά νοσήματα» για τα οποία, όπως υποστηρίζεται, έχει νοσηλευτεί τα τελευταία δέκα χρόνια επτά φορές.

Όπως φαίνεται να αναφέρει ο κατηγορούμενος, έχει διαγνωστεί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να υποστεί και ψυχωσικά επεισόδια
Με βάση τους παραπάνω ισχυρισμούς, η υπεράσπιση ζητά να του αναγνωριστεί είτε ακαταλόγιστο ή μειωμένος καταλογισμός.

 
Μεταξύ άλλων, όπως φέρεται να υποστήριξε, εκτός από το Δαφνί και το Αττικόν νοσηλεύτηκε και σε ιδιωτικές κλινικές.

Οργή για τους χειρισμούς στο ΑΤ
Την ίδια ώρα, οργή έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τα λάθη και τις παραλείψεις στη διαχείριση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, λίγα λεπτά αφότου είχε μεταβεί εκεί για να ζητήσει προστασία.

Αυτό που εξοργίζει είναι ότι τόσο η αξιωματικός υπηρεσίας όσο και η υποδιοικήτρια του ΑΤ Αναργύρων δεν ζήτησαν καν τα στοιχεία της 28χρονης κοπέλας, ενώ δεν ζήτησαν και τα στοιχεία του δράστη αλλά ούτε και την περιγραφή των εξωτερικών του χαρακτηριστικών, ώστε να στείλουν ένα περιπολικό έξω από το σπίτι της για να τον αναζητήσουν. Την «ξεπέταξαν» κυριολεκτικά μέσα σε 5 λεπτά. 
Μάλιστα η υποδιοικήτρια επιχειρεί να βγάλει τον εαυτό της από το κάδρο των ευθυνών, λέγοντας προκλητικά πως «όταν τη ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο, μας είπε πως την ενοχλεί χωρίς να προσδιορίσει όμως το είδος της ενόχλησης».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα