Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο 24χρονοι για απάτες μέσω διαδικτύου – Προμηθεύονταν στοιχεία και κωδικούς στο Dark Web

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο 24χρονοι για απάτες μέσω διαδικτύου – Προμηθεύονταν στοιχεία και κωδικούς στο Dark Web

Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν ανακρίτρια και εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη σε δύο 24χρονους, οι οποίοι κατηγορούνται για διαδικτυακές απάτες.

Οι δύο νεαροί κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, καθώς κατηγορούνται για απάτες μέσω διαδικτύου, από τις οποίες φαίνεται να αποκόμισαν, ή αποπειράθηκαν να αποκομίσουν, περίπου 355.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση – η οποία ήρθε στο φως ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ – κατηγορούνται ακόμη δύο 24χρονοι, εκ των οποίων ο ένας αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους και ο άλλος αναμένεται να απολογηθεί το επόμενο διάστημα.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται 26 περιπτώσεις απάτης (22 τετελεσμένες και 4 σε απόπειρα) που τελέστηκαν την περίοδο 2022/23. Για να πετύχουν την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, στοιχεία και κωδικούς τούς οποίους προμηθεύονταν προηγουμένως στο Dark Web (σκοτεινό δίκτυο).

Απολογούμενοι στην ανακρίτρια, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται να αποδέχθηκαν μέρος των πράξεών τους, ενώ, κατά πληροφορίες, ανέφεραν ότι έχουν αποζημιώσει κάποια από τα θύματά τους.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα