Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, προσπάθησε να βάλει ναρκωτικά στις φυλακές Κορυδαλλού

Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος, προσπάθησε να βάλει ναρκωτικά στις φυλακές Κορυδαλλού

Εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από το 2019 ο σωφρονιστικός υπαλληλος που προσπάθησε να «βάλει» ναρκωτικά στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25ης Μαρτίου 2024, σωφρονιστικός υπάλληλος, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατόπιν «παραγγελιών» από κρατούμενους, εντός Καταστήματος Κράτησης, ενώ συνελήφθη και ο ιδιώτης ο οποίος τον προμήθευσε.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία, για τη διερεύνηση της οποίας συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, όπου βραδινές ώρες της Κυριακής 24ης Μαρτίου 2024, εντοπίστηκε ο εμπλεκόμενος σωφρονιστικός υπάλληλος να προμηθεύεται από τον ιδιώτη ναρκωτικές ουσίες και δισκία, τα οποία ακολούθως προσπάθησε να τα εισάγει στο κατάστημα κράτησης.

Οι ενέργειες των Αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν άμεσες. Aκινητοποίησαν τους εμπλεκομένους και σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και το νόμο για τα ναρκωτικά κατά συναυτουργία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν συνολικά – μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -11,2- γραμμάρια κάνναβης και -53- δισκία που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Εμπλεκόμενος και σε παλιότερη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικός ο σωφρονιστικός υπάλληλος
Εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από το 2019 ο σωφρονιστικός υπαλληλος που προσπάθησε να «βάλει» ναρκωτικά στις φυλακές του Κορυδαλλού

Συνελήφθη 53χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος από τις φυλακες Κορυδαλλού και συγκεκριμένα από το Κέντρο Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων αλλά και ένας 43χρονος ιδιωτικος υπαλληλος.

Συγκεκριμένα πριν από μια εβδομάδα έγινε ανώνυμη καταγγελία ότι ο σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακων του Κορυδαλλού, εισάγει ναρκωτικές ουσίες και κινητά τηλέφωνα στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, μέσα από την Κεντρική Αποθήκη Υλικού, κατόπιν «παραγγελιών» κρατούμενων.

Ο συγκεκριμένος υπαλληλος μετά από την καταγγελια τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση προκειμένου να διακριβωθούν τα καταγγελλόμενα.

Την Κυριακή λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα ο 53χρονος εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή του Κορυδαλλού, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη ενω ξαφνικά, στάθμευσε προσωρινά με «αλάρμ» το όχημα του, βγήκε απ’ αυτό και τον προσέγγισε πεζός τον 43χρονο ιδιωτικό υπαλληλο, με τον οποίο άρχισαν να συνομιλούν.

Ταυτόχρονα ο 43χρονος έδωσε με το χέρι του σωφρονιστικού υπαλλήλου ένα αντικείμενο μικρών διαστάσεων κι ακολούθως απομακρύνθηκε από το σημείο, ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος μπήκε στο όχημα του και κινήθηκε προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων των φυλακων του Κορυδαλλού.

Φτάνοντας, στάθμευσε ακριβώς έξω από την πύλη, και κατευθύνθηκε πεζός προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Δεδομένης της ύποπτης συνάντησης, που είχε προηγηθεί, της τοπικής εγγύτητας με το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού που αυτή έλαβε χώρα και σε συνδυασμό με την καταγγελία, αποφασίστηκε η επέμβαση των αστυνομικών, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν, προτού μπει στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

​Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία νάιλον διάφανη σακούλα που περιείχε δύο μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 6,7 γραμμαρίων περίπου και μια καρτέλα περιέχουσα οκτώ δισκία 1mg, με την ένδειξη «XANAX UPJOHN HELLAS EΠΕ».

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καρτέλες περιέχουσες δέκα δισκία 1mg και δύο δισκία του 1 mg, αντίστοιχα με την ένδειξη «XANAX UPJOHN HELLAS EΠΕ».

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεύτερου κατηγορουμένου 43 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες, περιέχουσες μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 4,5 γραμμαρίων περίπου, ένα κουτί με την ένδειξη «LEXOTANIL», το οποίο περιείχε είκοσι-εννέα δισκία και μία καρτέλα φαρμακευτικών δισκίων, που περιείχε τέσσερα δισκία, με την ένδειξη «Libroxar».

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος αποδέχθηκε ότι παρέλαβε εν γνώσει του την ποσότητα ναρκωτικών από τον 43χρονο με σκοπό να την εισάγει στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Φυλακών, χωρίς να γνωρίζει τον παραλήπτη.

Ομοίως, και ο 43χρονος αποδέχθηκε ότι προμήθευσε τον σοφρωνιστικό υπαλληλο με την εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου με την σειρά του να την εισάγει στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Όπως προέκυψε, ο σωφρονιστικός υπάλληλος έχει συμπεριληφθεί ως κατηγορούμενος σε δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος 401 δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου το 2019, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητα στην παράνομη διακίνηση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Όσον αφορά τον 43χρονο, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις των άρθρων 372 και 374 του Π.Κ. «Κλοπή και Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής» καθώς και για παραβάσεις του Ν. 4139/2013 «Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», αδικήματα για τα οποία έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης σε Καταστήματα Κράτησης της Χώρας, ενώ επιπλέον κατά τη διάρκεια έκτισης της ποινής του τιμωρήθηκε πειθαρχικά για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα κράτησης, όπου κρατούνταν.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία.

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα