Ραγδαίες εξελίξεις με την Boeing: Αλλεπάλληλες παραιτήσεις

Ραγδαίες εξελίξεις με την Boeing: Αλλεπάλληλες παραιτήσεις

Σε ένα κυκεώνα αποκαλύψεων και παραιτήσεων βρίσκεται η μεγάλη αεροπορική εταιρεία Boeing μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε με τα ελαττωματικά εξαρτήματα στα αεροσκάφη.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, θα εγκαταλείψει τη θέση του στο τέλος του2024 και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας θα παραιτηθεί μέσα στην άνοιξη.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Larry Kellner, αποχωρεί από το διοικητικό συμβούλιο τον Μάιο, ενώ ο Stan Deal, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes, παραιτείται άμεσα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η μετοχή της εταιρείας, η οποία έχει υποχωρήσει κατά περίπου 25% από την αρχή του έτους, αυξήθηκε κατά περισσότερο από 2,8% τη Δευτέρα.

Στις 5 Ιανουαρίου, το βύσμα της πίσω πόρτας ενός επιβατικού αεροπλάνου Boeing 737 Max 9 που εκτελούσε η Alaska Airlines χάθηκε στη μέση της πτήσης, με το τρομακτικό βίντεο να γίνεται viral.

Οι προκαταρκτικές έρευνες διαπίστωσαν ότι για το συμβάν μπορεί να ευθύνονται χαλαρά μπουλόνια που χρειάζονταν σφίξιμο. Στα τέλη Ιανουαρίου, η FAA έδωσε το πράσινο φως για τα τζετ Max 9 να τεθούν ξανά σε λειτουργία.

Τον περασμένο μήνα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών εξέδωσε τα αρχικά πορίσματα της έρευνάς του, τα οποία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι λείπουν μπουλόνια από το αεροσκάφος της Alaska Airlines.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η FAA δημοσίευσε τα αποτελέσματα ενός ελέγχου της Boeing και της Spirit AeroSystems, του κύριου προμηθευτή της. Ενώ διερευνούσε τον προμηθευτή της Boeing Spirit AeroSystems για την εκτόξευση του βύσματος της πόρτας, η υπηρεσία διαπίστωσε ότι οι μηχανικοί χρησιμοποιούσαν κάρτες κλειδιών ξενοδοχείων και υγρό σαπούνι πιάτων ως αυτοσχέδια εργαλεία για να ελέγξουν την προσαρμογή του ανταλλακτικού.

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα