Δήμος Ζωγράφου: Διακοπή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων – Ταλαιπωρία για 500 οικογένειες

Δήμος Ζωγράφου: Διακοπή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων – Ταλαιπωρία για 500 οικογένειες

Αναστάτωση σε περίπου 500 οικογένειες μαθητών του Δήμου Ζωγράφου έχει προκαλέσει η διακοπή λειτουργίας δύο σχολείων λόγω ζητημάτων στατικότητας των κτιρίων.

Σε διακοπή μαθημάτων στο 5ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, για την οποία οι γονείς ενημερώθηκαν με email της τελευταίας στιγμής, οδήγησε η έλλειψη στατικής επάρκειας ενός εκ των σχολικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, οι γονείς ενημερώθηκαν με email της Διεύθυνσης του σχολείου το Σάββατο(16/3), ότι τα παιδιά τους θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης σήμερα Τρίτη 19/3 και αύριο Τετάρτη 20/3 και πως στη συνέχεια η λειτουργία του σχολείου θα συνεχιστεί με εναλλάξ ωράριο(πρωί-απόγευμα), ενώ δεν θα λειτουργήσει και το ολοήμερο.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις οικογένειες, που ξαφνικά βρίσκονται με τα παιδιά τους στο σπίτι σε εργάσιμες ημέρες για τις οποίες δεν εχει εγκριθεί άδεια ειδικού σκοπού και χωρίς να τους έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τις ημέρες τηλεκπαίδευσης των παιδιών τους. Επίσης, το εναλλάξ ωράριο, πέρα από τα προβλήματα στις υποχρεώσεις των γονέων, δημιουργεί το επιπρόσθετο ζήτημα με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών, οι οποίες πέρα από τον προγραμματισμό έχουν ήδη επιβαρύνει και τον προϋπολογισμό των οικογενειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, ο τρίτος όροφος του κτιρίου είχε κριθεί ακατάλληλος από τον περασμένο Ιούλιο με την προηγούμενη δημοτική αρχή να παραδίδει τις σχετικές μελέτες στις 23 Δεκεμβρίου(!). Μάλιστα, μετά από την καθυστερημένη ενημέρωση, κάποια τμήματα μεταφέρθηκαν στο υπόγειο διπλανού κτιρίου με τα παιδιά να κάνουν μάθημα παρέα με έντομα και ελάχιστο φυσικό φως.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα