Θεσσαλονίκη: Πάνω από 40 προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 40 προσαγωγές κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ

Έφοδος αστυνομικών στο ΑΠΘ για άτομα που προσπάθησαν να αφαιρέσουν λαμαρίνες από την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη. Στιγμές έντασης έξω από το Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη…

Σε πάνω από 40 προσαγωγές προχώρησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, μετά την επέμβαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ. Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στον χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στις εισόδους του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη και ορισμένοι στα ενδότερα, με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Όταν η Αστυνομία κλήθηκε να απομακρύνει άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΑΠΘ, στην οδό Εθνικής Αμύνης, επικράτησε μικροένταση με τα άτομα να αρνούνται αρχικά να αποχωρήσουν από το σημείο.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Δημήτρη Ραπτάκη, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φειδας τηλεφώνησε στην αστυνομία και ενημέρωσε ότι υπάρχουν φοιτητές στην πρώτη κατάληψη της ΣΘΕ. Έπειτα ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας.

«Ζητήσαμε να δούμε την εισαγγελική παραγγελία για την παρέμβαση των ΜΑΤ και επί 1,5 ώρα δεν παίρναμε απάντηση», δήλωσε στο voria.gr, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΔΕΠ, Γιώργος Αγγελόπουλος. «Αφού όπως λένε και οι ίδιοι αστυνομικοί, η επιχείρηση τελείωσε, τότε ας αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ».

Σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση καλεί στην Καμάρα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής.
 

Πηγή: newsit.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα