Ιωάννινα: Πλήρωμα του ΕΚΑΒ αρνήθηκε να μεταφέρει 7χρονο κοριτσάκι που κινδύνευε στην Αθήνα

Ιωάννινα: Πλήρωμα του ΕΚΑΒ αρνήθηκε να μεταφέρει 7χρονο κοριτσάκι που κινδύνευε στην Αθήνα

Ο πατέρας της 7χρονης υποστηρίζει ότι το ΕΚΑΒ στα Γιάννενα δεν εκτέλεσε τη διακομιδή της μικρής στο Παίδων της Αθήνας, επειδή έληγε η βάρδια του πληρώματος.
Το ΕΚΑΒ αρνείται το περιεχόμενο της καταγγελίας, αλλά ο πατέρας της 7χρονης στα Γιάννενα επιμένει.

Στα Γιάννενα, ο πατέρας μίας 7χρονης αναγκάστηκε όπως καταγγέλλει να μεταφέρει μόνος το παιδί του στο νοσοκομείο, γιατί έληγε η βάρδια του ΕΚΑΒ.

Η μικρή νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την Κυριακή κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, καθώς είχε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε να πάθει ασφυξία.

Όπως κατήγγειλε ο πατέρας της 7χρονης στο MEGA, η γιατρός κάλεσε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια την ενημέρωσαν λέγοντας πως το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή.

«Η γιατρός μπροστά μου προσπαθούσε να τους πείσει ότι πρόκειται για παιδάκι. Τους ρώτησε εάν θα έκαναν το ίδιο εάν ήταν δικό τους παιδί», είπε ο πατέρας της 7χρονης.

 
Τι συνέβη
Στις 02:00 τα ξημέρωματα η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να διακομιστεί στο Παίδων, ωστόσο μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ του είπε πως το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή γιατί 8 η ώρα…. έληγε η βάρδιά του. του συνέστησε να καλέσει το 166 και να γίνει επίσημα το αίτημα για να μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Στις 2.20 γιατρός με τον πατέρα καλούν το 166 και κάνουν το αίτημα για ασθενοφόρο. Στις 3.30 τους καλούν από το ΕΚΑΒ και τους είπαν πως θα ήταν οριακό αν θα προλάβει το ασθενοφόρο να φτάσει στο Παίδων καθώς στις 8 τέλειωνε η βάρδιά του.

Ο πατέρας αποφάσισε στις 4.25 το πρωί να φύγει από τα Γιάννενα με το αυτοκίνητό του και να είναι στις 7.30 το πρωί στο Παίδων.

«Πήραμε την απόφαση με τη σύζυγό μου να την πάμε εμείς. Μας έλεγαν ότι το παιδί θα πάθει ασφυξία και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Το μυαλό μου ήταν στο παιδί», είπε.

Από την πλευρά του το ΕΚΑΒ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι δεν διατυπώθηκε άρνηση της διακομιδής του παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ τονίζεται πως στις 3:45 η γιατρός του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων κάλεσε το ΕΚΑΒ για να ακυρώσει τη διακομιδή.

«Μετά από αυτή την απαράδεκτη δήλωση του ΕΚΑΒ θα κάνω μήνυση. Η γιατρός θα στείλει εξώδικο, γιατί θίγεται», είπε ο πατέρας της 7χρονης.

Σημειώνεται ότι η 7χρονη νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας της να είναι καλή, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει εξιτήριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα