Με ανησυχία παρακολουθούν οι σεισμολόγοι την ακολουθία σεισμών στην Κεφαλονιά

Με ανησυχία παρακολουθούν οι σεισμολόγοι την ακολουθία σεισμών στην Κεφαλονιά

Ένας νέος σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες στην Κεφαλονιά ενώ οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την ακολοθία σεισμών το τελευταίο 10ήμερο.
Σύμφωνα με τo Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 3 χλμ. δυτικά του Άσσου Κεφαλονιάς, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 8,4 χλμ.

Οι σεισμολόγοι είναι επιφυλακτικοί καθώς σε διάστημα 5-6 ωρών σημειώθηκαν 9 σεισμοί, από τις 3,5 ώρα τα ξημερώματα μέχρι τις 9 η ώρα την Κυριακή.

Οι σεισμοί κυμαίνονται από μέγεθος 3.3 Ρίχτερ έως 3,5 Ρίχτερ.

Οι σεισμολόγοι εξετάζουν 2 πράγματα: είτε να πρόκειται για μία σειρά πολύ μικρών σεισμών που εκδηλώνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ή από την άλλη μεριά να είναι προσεισμοί και να περιμένουν κάτι μεγαλύτερο.

Στην Κωνσταντινούπολη δε, που είναι το τόξο της Ανατολίας, υπάρχει ένα σεισμικό τόξο που δίνει ισχυρές σεισμικές δονήσεις άνω των 7 Ρίχτερ.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως επειδή έχει περάσει πολύς καιρός και δεν έχει δοθεί μία ισχυρή δόνηση, αναμένουν έναν πολύ ισχυρό σεισμό, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το πότε.

Γι’ αυτόν τον λόγο στην Τουρκία έχουν βάλει κάποιες πινακίδες – λόγω του κινδύνου για τσουνάμι – ποιες θα είναι οι οδοί διαφυγής εάν συμβεί κάτι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα