Αντιτρομοκρατική: Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους οι 6 – Βίντεο ντοκουμέντο

Αντιτρομοκρατική: Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους οι 6  – Βίντεο ντοκουμέντο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και οι έξι συλληφθέντες για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης», στην οποία αποδίδονται πέντε τρομοκρατικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και η αποστολή φακέλου σε πρόεδρο εφετών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Ο κύκλος των κατηγορουμένων συμπληρώνεται από τέσσερα ακόμα άτομα, τα οποία είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, ανάμεσα στους οποίους ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 6 κατηγορούμενους, οι τέσσερις αρνήθηκαν το σε βάρος τους βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει – κατά περίπτωση – έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα, ένας 36χρονος αποδέχθηκε μόνο μια επιμέρους πράξη και ο ένας πυροτεχνουργός (της Πολεμικής Αεροπορίας) τήρησε το δικαίωμα της σιωπής.

Ο 36χρονος συλληφθείς, φέρεται να αποδέχθηκε μόνο ότι ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, στη βομβιστική επίθεση στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, αρνούμενος τις άλλες αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται.

Η νεαρή συγκατηγορούμενή του για την ίδια υπόθεση, φέρεται να υποστήριξε ότι βρέθηκε με το αυτοκίνητό της στον τόπο της επίθεσης στα Πετράλωνα, αλλά δε γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν στην ομάδα εμπλέκονται και άλλα άτομα και εξετάζονται όλες οι επαφές των συλληφθέντων.

Βίντεο ντοκουμέντο
Το MEGA παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση των τρομοκρατών. Στο βίντεο απεικονίζεται η στιγμή που οι τρομοκράτες βάζουν βόμβα στην τράπεζα των Πετραλώνων.

Στη συνέχεια φωνάζουν σε κάποιο ζευγάρι να μην πλησιάσει την τράπεζα και να απομακρυνθούν από το σημείο, γιατί αναμένεται η έκρηξη της βόμβας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα