Τέμπη: Κόρη θύματος ξεσπά κατά Μητσοτάκη - «Προσβάλλει τους νεκρούς, είναι ντροπή»

Τέμπη: Κόρη θύματος ξεσπά κατά Μητσοτάκη - «Προσβάλλει τους νεκρούς, είναι ντροπή»

«Τον προκαλούμε να άρει στην ασυλία του και του κ. Καραμανλή». Αλλαγή του κατηγορητηρίου για τα Τέμπη ζητά κόρη θύματος.

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με φόντο την εθνική τραγωδία των Τεμπών εξαπέλυσε η Τάνια Κωνσταντινίδου, κόρη ενός εκ των θυμάτων, η οποία με επιστολή της προς την Εισαγγελίας Λάρισας και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητά αλλαγή του κατηγορητηρίου.

«Όταν γνωρίζεις ότι τα συστήματα δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει κανένα σύστημα ασφαλείας, δεν μπορείς να λες ότι δεν περίμενες να επέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα, στην προκειμένη περίπτωση ο θάνατος», ανέφερε η ίδια μιλώντας στο MEGA.

Όπως υπογράμμισε η κ. Κωνσταντινίδου, εάν δεν αλλάξει το κατηγορητήριο σκοπεύει να προχωρήσει σε μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά των εισαγγελέων και των ανακριτών της υπόθεσης.

«Αυτά τα 57 θύματα είναι κάτω από το χώμα, τους τρώνε τα σκουλήκια. Δεν πρόκειται να γυρίσουν πίσω. Πρέπει να δώσουμε ανάλογη προσοχή. Το ψήφισμα αυτό που έχει μαζέψει πάνω από 1 εκατ. υπογραφές ζητά άρση της ασυλίας των αρμόδιων υπουργών», είπε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι στα Τέμπη «συγκρούστηκαν λάθη και χρόνιες παθογένειες», η ίδια σημείωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον του.

«Δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε κι αν ήξερε, όφειλε να ξέρει την κατάσταση του σιδηροδρόμου και τις παθογένειες. Με αυτές τις δηλώσεις προσβάλει τους νεκρούς κι εμάς, είναι ντροπή», υπογράμμισε.

«Αφού πιστεύει την ελληνική δικαιοσύνη, τον προκαλούμε να άρει στην ασυλία του και του κ. Καραμανλή και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της δικαιοσύνης και να αφήσει τους δικαστές να αποφασίσουν για την αθωότητά τους», τόνισε η κ. Κωνσταντινίδου.

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα