Τρομοκρατία: Στην ανακρίτρια οι 6 από τους 10 συλληφθέντες της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Τρομοκρατία: Στην ανακρίτρια οι 6 από τους 10 συλληφθέντες της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων το πρωί της Κυριακής (3/3) οι έξι από τους δέκα συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

Σημειώνεται από οι τέσσερις εκ των δέκα είναι ήδη κρατούμενοι σε φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ δύο είναι στρατιωτικοί και συγκεκριμένα ένας πυροτεχνουργός που υπηρετεί στην Αεροπορία και ένας οπλουργός του στρατού.

Σε βάρος των κατηγορούμενων έχει ασκηθεί, από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα και έξι πλημμελήματα.

Συγκεκριμένα, διώκονται κατά περίπτωση για τα κακουργήματα:

-της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης,
-τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας,
-τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα,
-τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών,
-τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και
-τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.

Επίσης, κατά περίπτωση διώκονται, και για τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Ο ρόλος των δύο στρατιωτικών
Οι δύο στρατιωτικοί φέρονται να είχαν ρόλο «συνεργάτη», της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» και να βοηθούσαν στην προμήθεια εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εμπλεκόμενος είναι πολυβολητής του στρατού, ο οποίος φέρεται να έχει υποβάλει παραίτηση και ο δεύτερος είναι οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται σε μακρά αναρρωτική άδεια.

Κεντρικό -αν όχι αρχηγικό- ρόλο στις επιθέσεις φέρεται να έχει ένας 36χρονος αντιεξουσιαστής, που είναι ανάμεσα στους τέσσερις έγκλειστους στις φυλακές.

Πρόκειται για άτομο γνωστό στις Αρχές εδώ και δέκα χρόνια για ένοπλες ληστείες και επιθέσεις.

Μάλιστα, όπως έχει διαπιστωθεί, οι περισσότεροι στόχοι των επιθέσεων σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το συγκεκριμένο άτομο, όπως σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν κάνει έλεγχο στο κελί, η πρόεδρος εφετών στη Θεσσαλονίκη που είχε χειριστεί υπόθεσή του ακόμα και η τράπεζα στα Πετράλωνα ήταν η εκεί που είχε διαπράξει την πρώτη του ένοπλη ληστεία.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα