Κυψέλη: Εξελίξεις στο θρίλερ της εξαφάνισης της Σταυρούλας – Ενώνεται η δικογραφία με απόπειρα αυτοκτονίας φίλης της

Κυψέλη: Εξελίξεις στο θρίλερ της εξαφάνισης της Σταυρούλας – Ενώνεται η δικογραφία με απόπειρα αυτοκτονίας φίλης της

Η δικογραφία για την υπόθεση της εξαφάνισης της Σταυρούλας ενώθηκε με τη δικογραφία που αφορά σε απόπειρα αυτοκτονίας φίλης της, επίσης, στην Κυψέλη.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της Σταυρούλας Γκουγκουλιά, η οποία αγνοείται από το απόγευμα της 23ης Αυγούστου 2023 όταν εθεάθη για τελευταία φορά στην περιοχή της Κυψέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, η δικογραφία για την υπόθεση της εξαφάνισης ενώθηκε με τη δικογραφία που αφορά σε απόπειρα αυτοκτονίας φίλης της Σταυρούλας στην ίδια περιοχή. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγα 24ωρα μετά την είδηση ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει -με εντολή Εισαγγελέα- την έρευνα για την 53χρονη Σταυρούλα Γκουγκουλιά.

Η απόπειρα αυτοκτονίας της φίλης της Σταυρούλας είχε γίνει στις 4 Σεπτεμβρίου του 2022. Από τότε υπήρχε μία κατάθεση που συνδέει την 53χρονη με την υπόθεση. Έντεκα μήνες μετά η Σταυρούλα εξαφανίστηκε.

Για αρκετό καιρό κανείς δεν την αναζήτησε. Η Σίσσυ, όπως την αποκαλούσαν οι φίλοι της, δεν είχε στενές σχέσεις με κανέναν συγγενή πρώτου βαθμού. Μετά από καιρό μία θεία της από τη Θεσσαλία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση και τότε έκανε τη σχετική δήλωση στις Αρχές για να εκδοθεί το missing alert και να ξεκινήσει έρευνα από την Αστυνομία. Στις Αρχές προσέφυγε με καθυστέρηση και ο πατριός της 53χρονης.

Αρχικά η υπόθεση ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστώσουν που εξέπεμψε για τελευταία φορά το κινητό της τηλέφωνο. Πηγές του ieidiseis αναφέρουν ότι «από την άρση δεν προέκυψαν σημαντικά ευρήματα, καθώς η απάντηση από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας ήταν ότι το κινητό της Σταυρούλας δεν εξέπεμψε τις επίμαχες ημερομηνίες από πουθενά κάποιο στίγμα, διότι δεν υπήρξε ούτε εισερχόμενη ούτε εξερχόμενη κλήση. Το μόνο ενδιαφέρον ίσως στοιχείο αφορά στο γεγονός ότι φαίνεται το τηλέφωνο να είναι ανοιχτό για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ενδεχομένως διότι ο κάτοχός του χρησιμοποιούσε το ίντερνετ (μέσω Wi-Fi)».

Παρά την έκδοση του missing alert μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανείς που να είδε ή να άκουσε κάτι για την τύχη της Σταυρούλας. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι η 53χρονη δεν είχε τάσεις αυτοκτονίας αλλά και ότι άφησε πίσω στο σπίτι όλα τα προσωπικά της έγγραφα (ταυτότητα, τραπεζικές κάρτες), συνεπώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ήθελε αυτοβούλως να εγκαταλείψει την οικία της, έχει ως αποτέλεσμα το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας να είναι επί τάπητος. Έτσι, προ ημερών δόθηκε εντολή από τον Εισαγγελέα να αναλάβει εφεξής την έρευνα το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, στο οποίο ανατέθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι η συγκάτοικος της Σταυρούλας, η οποία είχε δώσει το προηγούμενο διάστημα κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης. Πρόκειται για την πρώτη μάρτυρα από την οποία πήραν χθες κατάθεση οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Η συγκάτοικος μοιραζόταν έναν προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό με την Σταυρούλα, όπως και κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές. Πρόκειται για το πρόσωπο που ήξερε καλύτερα από κάθε άλλον την 53χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει παραδώσει στις Αρχές ένα λάπτοπ, το οποίο θα εξεταστεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να ζητηθεί και η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να «σαρωθούν» τα social media της Σταυρούλας. ΧΘες, αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών βρέθηκαν για πρώτη φορά και στο διαμέρισμα της οδού Ευβοίας, όπου ζούσε η 53χρονη με τη συγκάτοικό της. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί πήραν μαζί τους για έλεγχο κάποια από τα προσωπικά έγγραφα της εξαφανισμένης γυναίκας.

Ένα άλλο στοιχείο που θα ερευνήσουν οι Αρχές αφορά σε μαρτυρία -που χαρακτηρίζεται αξιόπιστη- σύμφωνα με την οποία η «Σίσσυ» ρωτούσε πληροφορίες σε σχέση με το πως θα μπορούσε να πάρει όπλο. Φέρεται να είχε ρωτήσει περισσότερα από ένα άτομα σε σχέση με τη διαδικασία, ενώ είχε επικαλεστεί μία απόπειρα επίθεσης που είχε δεχτεί κατά το παρελθόν στην Κυψέλη.

Το μυστήριο πυκνώνει από το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα θα εξετάσουν και μία άλλη υπόθεση, προκειμένου να εξακριβώσουν εάν συνδέεται ή όχι με οποιονδήποτε τρόπο με τη Σταυρούλα. Μάλιστα, οι δύο δικογραφίες ενώθηκαν, εξέλιξη που θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Πρόκειται για μία απόπειρα αυτοκτονίας που είχε λάβει χώρα στην ίδια περιοχή στις 4 Σεπτέμβρη του 2022. Τότε μία φίλη της Σταυρούλας -νηπιαγωγός στο επάγγελμα- είχε πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Κυψέλη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Τότε είχαν υπάρξει πρόσωπα από το περιβάλλον της γυναίκας που ανέφεραν ότι μπορεί να μην ήταν αυτοκτονία αλλά εγκληματική ενέργεια.

Αστυνομικές πηγές από την πλευρά τους σημειώνουν στο iΕidiseis ότι όταν έφτασαν στο διαμέρισμα η πόρτα ήταν κλειδωμένη από μέσα και όταν την άνοιξαν δεν υπήρχε κάποιος στο χώρο, ενώ προσθέτουν ότι από κάμερα παρακείμενου καταστήματος φαίνεται η νηπιαγωγός να πέφτει με τρόπο που δείχνει ότι δεν την έσπρωξε κάποιος. Στο διαμέρισμα είχε βρεθεί ένα μαχαίρι, με το οποίο -σύμφωνα με την Αστυνομία- είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή της πριν πέσει στο κενό.

Συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας που τραυματίστηκε σοβαρά είχε βάλει στο κάδρο της έρευνας τη Σταυρούλα (που τότε δεν είχε εξαφανιστεί), αναφέροντας ότι εκμεταλλευόταν οικονομικά την νηπιαγωγό με την οποία ήταν φίλη. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν μάλιστα ότι η Σταυρούλα είχε κληθεί τότε να δώσει κατάθεση, χωρίς όμως τελικά η έρευνα να καταλήξει κάπου. Πρόσωπα από το περιβάλλον της νηπιαγωγού επέμεναν πάντως ότι επρόκειτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για απόπειρα αυτοκτονίας.

Πηγή: iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα