Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας που ζει σε λαγούμι 30 μέτρων

Κορινθία: Συνελήφθη ο πατέρας της οικογένειας που ζει σε λαγούμι 30 μέτρων

Το πρωί της Κυριακής (18/2) σημειώθηκε επιχείρηση της αστυνομίας με την παρουσία εισαγγελέα, η οποία κατάληξε στην προσαγωγή του 47χρονου πατέρα της οικογένειας.

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής (18/2) ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», μετά από επιχείρηση της αστυνομίας συνοδεία εισαγγελέα στην Ορεινή Κορινθία.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για το νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο. Ο 45χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου είτε σήμερα είτε αύριο, Δευτέρα.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας εντοπίστηκε ο 15χρονος γιος του 45χρονου. Ο ανήλικος μεταφέρθηκε μετά από εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όπου και θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες μέχρι να αποφασιστεί που θα μεταφερθεί.

Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης
Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν τα παιδιά της οικογένειας που εντοπίστηκε να ζει σε λαγούμι στο χωριό Μάννα Κορινθίας.

Πρόκειται για τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας, δύο αγόρια 13 και 15 ετών καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα ακόμη κορίτσι 22 ετών, το οποίο φέρεται να είναι μητέρα ενός βρέφους.

Αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του. Όμως αφότου το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο , τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως πριν από λίγες ημέρες, όταν κυνηγός υπέβαλε μήνυση κατά του πατέρα της οικογένειας για επίθεση. Είχε προηγηθεί άγριος τσακωμός όπου χρησιμοποιήθηκε και όπλο χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα