Αγρότες: Ετοιμάζουν 24ωρη πολιορκία στη Βουλή

Αγρότες: Ετοιμάζουν 24ωρη πολιορκία στη Βουλή

Την είσοδό τους με τρακτέρ στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τρίτη οργανώνουν οι αγρότες παρά την άρνηση που εισέπραξαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Με «αναμμένες» τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, τρία 24ωρα πριν από την «απόβαση» στην Αθήνα.

Αγρότες από τη Θεσσαλονίκη έκλεισαν το πρωί και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας στο Δερβένι.

Παρά το ξεκάθαρο «όχι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα, οι αγρότες οργανώνονται για το μεγάλο συλλαλητήριο, την ερχομένη Τρίτη στο Σύνταγμα, στις έξι και μισή.

Δικαιώματα, υποχρεώσεις και… χειροκροτήματα

Όπως λένε οι αγρότες κάθε ώρα προστίθενται και άλλοι συνάδελφοί τους με τρακτέρ στη λίστα καθόδου στην πρωτεύουσα.

«Έχει κάθε δικαίωμα ο κάθε πολίτης, η κάθε επαγγελματική ομάδα να αντιδρά όπως όμως προβλέπει ο νόμος», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Παύλος Μαρινάκης.

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου, υπεύθυνη Αγροτικού Τομέα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε: «Εάν η κυβέρνηση δεν θέλει κινητοποιήσεις, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, που αφορούν όλη την κοινωνία, εδώ και τώρα».

Με χειροκροτήματα και λουλούδια υποδέχτηκαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα αγρότες του μπλόκου στα Χανιά.

«Ο αγώνας είναι δίκαιος η κυβέρνηση πρέπει να ξέρετε είναι στριμωγμένη από τους αγώνες τους δικούς σε όλη την Ελλάδα σας και πρέπει να τη στριμώξετε ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Χθες το βράδυ κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία που προβλέπει επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2024 και προκαταβολή μέρους του ποσού που θα επιστραφεί στους αγρότες.

Νέα Μουδανιά: Έκλεισαν την εθνική οδό Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης

Πριν λίγο οι αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα με την κυκλοφορία να διεξάγεται με 15λεπτη καθυστέρηση μέσα από τα Νέα Φλογητά.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα