Ορεινή Κορινθία: Απομακρύνθηκαν τα παιδιά των Παλαιοχριστιανών

Ορεινή Κορινθία: Απομακρύνθηκαν τα παιδιά των Παλαιοχριστιανών

Απομακρύνθηκαν τα παιδιά της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών» που ζούσαν σε πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της ορεινής Κορινθίας.

Η απομάκρυνση έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και τα ανήλικα παιδιά και εγγόνια του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι της κόρης του, την οποία έχει αποκτήσει από άλλον γάμο.

Μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή «Live News» του Mega, η μητέρα της οικογένειας, Σεβαστή Καλαϊτζιδάκη, δήλωσε: «Εγώ είμαι έγκυος τώρα στο 5ο παιδί. Όλα μαζί τα παιδάκια της οικογένειας είναι 6 – 7. Δεν είναι όλα δικά μου, είναι κι από άλλες οικογένειες και τα μεγαλώνουμε με τους μαμάδες τους».

Περιγράφοντας τους χώρους του «σπιτιού», η ίδια ανέφερε ότι υπάρχει ένα αυτοσχέδιο τζάκι – που είναι φτιαγμένο από λάσπη και ξερά χόρτα – ένα πατάρι κι ένα σαλόνι, όπου εκεί περνούν τα μέλη του κοινόβιου τις περισσότερες ώρες τους.

«Δεν μένω σε σπηλιά, μένω σε δεντρόσπιτο, καθώς είναι φτιαγμένο από κορμούς, λάσπη και χόρτα», ξεκαθάρισε.

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά στο σχολείο» 

Nωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» του ΑΝΤ1 και απαντώντας στις κατηγορίες που του αποδίδονται επισήμανε: «μπορώ και εγώ να κατηγορήσω τον οποιονδήποτε για οτιδήποτε».

Ερωτώμενος για ποιον λόγο ζει με την οικογένειά του σε αυτές τις συνθήκες, ο κ. Καλαϊτζιδάκης, απάντησε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα