Αγρότες: Έτοιμοι για την μεγάλη έλευση στην Αθήνα

Αγρότες: Έτοιμοι για την μεγάλη έλευση στην Αθήνα

Έτοιμάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες για τη μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο την Τρίτη στις 6:30 μ.μ. το απόγευμα.

Παρά το «όχι» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για άφιξη στην πρωτεύουσα με τα τρακτέρ, οι αγρότες διαμηνύουν πως θα το κάνουν. Στο μεταξύ μέσα στο Σαββατοκύριακο προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων και σε μπλόκα.

Η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα. Οι αγρότες μετά τη σύσκεψη της Νίκαιας αποφάσισαν να ενισχύσουν τα μπλόκα και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις καθώς δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά το ραντεβού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, τα οποία είπαν ότι «κινούνται μεν στη σωστή κατεύθυνση αλλά είναι ανεπαρκή».

Σε σύσκεψη που έγινε στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, οι συμμετέχοντες αγρότες αποφάσισαν να φύγουν σχεδόν μαζικά με τρακτέρ προς την Αθήνα. Σε ό, τι αφορά τις ημέρες έως και την προσεχή Τρίτη, αποφασίστηκε την Κυριακή στις 10:00 να μεταβούν στα διόδια Μοσχοχωρίου, να ανοίξουν τις μπάρες και να περνούν τα αυτοκίνητα ελεύθερα. Θα αποφασίσουν τότε για πόση ώρα θα γίνει αυτό.

Αγρότες: Με συμβολικούς αποκλεισμούς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις – Δυναμικό συλλαλητήριο στην Αγιά
Σήμερα θα γίνει μια κινητοποίηση στο εργοστάσιο ζάχαρης στην οποία θα συμμετέχουν και θα συμπαρασταθούν στους πρώην εργαζόμενους και αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου. Έτσι κι αλλιώς πολλοί που εργάζονταν στο εργοστάσιο είναι στο μπλόκο. Διαμαρτύρονται διότι δεν έχει προχωρήσει η εξυγίανση του εργοστασίου και θα αποφασίσουν την Κυριακή για το τι θα κάνουν τη Δευτέρα.

Στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν από αμέτρητα τρακτέρ. Οι αγρότες στο τελωνείο της Νίκης τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την κάθοδό τους στην Αθήνα, με το κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα.

Οι αγρότες κλείνουν επ’ αόριστον την ΕΟ Θεσσαλονίκης – Μουδανιών από σήμερα
Κλειστή για δύο ώρες παρέμεινε η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, την οποία απέκλεισαν και χθες αγρότες της Χαλκιδικής, στο ύψος του κόμβου Πορταριάς.

Σύμφωνα με την EΡΤ, από σήμερα (17/2), όπως αναφέρουν οι ίδιοι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και από τους συμβολικούς αποκλεισμούς θα περάσουν σε πολύωρους, ενδεχομένως και επ’ αόριστον αποκλεισμούς δρόμων.

Από τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου, οι αγρότες τονίζουν πως θα αποκλείσουν την ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και πιθανώς να μην ανοίξει για όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να πιέσουν για να επιτραπεί η κάθοδος με τρακτέρ στο παναγροτικό συλλαλητήριο των Αθηνών.

Ευθύνες στην Κυβέρνηση για το αγροτικό ζήτημα επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για μείωση του κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα