Τρίκαλα Κορινθίας: Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική εκπαίδευση

Τρίκαλα Κορινθίας: Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική εκπαίδευση

«Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, διαφωνούμε με την ελληνική εκπαίδευση» λέει η οικογένεια των Ελλήνων Άμις που ζει σε λαγούμι στην Κόρινθο.

«Δεν μένουμε σε λαγούμι, μένουμε σε δεντρόσπιτο» υποστηρίζει η μητέρα της οικογένειας των Ελλήνων «Άμις» παλαιοημερολογιτών που ζει κοινοβιακά στην Ορεινή Κορινθία. Οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως «Ρωμιοί Παλαιοχριστιανοί», ενώ η γυναίκα μιλώντας στο MEGA και το LIVE News και ερωτώμενη για το αν έχει επιλέξει να ζει στον συγκεκριμένο χώρο, τόνισε: «Ψάχναμε χρόνια κάτι για να είμαστε μακριά από τη φασαρία της πόλης. Από τα αμάξια, το καυσαέριο, να μπορούμε να καλλιεργούμε, να μπορούμε να έχουμε τα ζώα μας. Στην πόλη δεν μπορείς να έχεις ούτε κατσίκια, ούτε περιστέρια. Τους μυρίζει η κουτσουλιά, τους πειράζει η μύγα».

Όσο για τον χώρο στον οποίο μένει με την οικογένειά της, αναφέρει: «Αγοράστηκε ο χώρος. Είναι περιφραγμένος, έχει πόρτα, είναι ένας ιδιωτικός χώρος, 6-7 στρέμματα. Είμαστε τώρα περίπου 10 άτομα στο σύνολο. Δεν κοιμόμαστε όλοι στον ίδιο χώρο, απλά δεν μπορώ να σας δείξω τα υπόλοιπα υπνοδωμάτια».

«Διαφωνούμε με το ελληνικό σχολείο»

Τη διαφωνία του με το ελληνικό σχολείο δήλωσε και ο πατέρας της οικογένειας, ερωτώμενος αν στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο. «Στο σχολείο δεν είναι δυνατόν να πάνε, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να προσεγγίσει κάποιο μέσο. Έχουμε και κάποιες πολιτιστικές διαφορές με το ελληνικό σχολείο. Διαφωνούμε με τη σύγχρονη ελληνική εκπαίδευση».

Όσο για τα θρησκευτικά τους πιστεύω: «Είμαστε Ρωμιοί Παλαιοχριστιανοί. Ζούμε παλαιοχριστιανικά και είμαστε όχι Έλληνες αλλά Ρωμιοί. Μακριά από το καυσαέριο και τη μόλυνση της πόλης, είναι οι συνθήκες που μεγάλωσαν και οι δικοί σας γονείς.

Κάπως έτσι έζησε η ανθρωπότητα για χιλιάδες χρόνια. Εργάζομαι κανονικά σε κάποια δουλειά, αλλά από απόσταση. Κάνουμε και μεροκάματα αγροτικά. Και προϊόντα όπως λάδι, μέλι, όσπρια, δίνουμε στον κόσμο. Ζούμε όπως οι Άμις στην Αμερική. Υπάρχουν κινήματα που θέλουν να ζήσουν όπως οι παππούδες μας. Εγώ προτιμώ να ακολουθώ τη βοτανολογία. Και στο σούπερ μάρκετ πάμε. Δεν έχουμε αποκοπεί από τον κόσμο».

«Έχω τα δικαιώματα της μειονότητας»

Μια ακόμα κοπέλα, που ήρθε από την Άρτα για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια στη «σύγκρουσή» της με την αστυνομία, ανέφερε ότι ζει σε κοινότητα ίδιου τύπου, λέγοντας πως ούτε η ίδια θα στείλει τα παιδιά της στο σχολείο. «Στις κοινότητες που είναι ίδιου τύπου, υπάρχει μια συνεργασία. Δεν είπε κανείς ότι είναι δύσκολη αυτή η ζωή. Είναι κουραστική αλλά απλή. Η τεχνολογία δίνει κάποιες ευκολίες αλλά γίνεται πολύ βαρετή. Μια έγκυος γυναίκα προτιμά να μην ανασαίνει το καυσαέριο και να μην τρώει σαβούρες, να τρώει αγνά υλικά και να είναι σε ένα καθαρό περιβάλλον.

Χρησιμοποιούμε εναλλακτικούς τρόπους ιατρικής όπως η βοτανική και οι ίδιες είμαστε και μαίες. Όχι διαφωνώ με την ελληνική εκπαίδευση. Έχω τα δικαιώματα της μειονότητας και άρα έχω το δικαίωμα να μην τα πάω στην ελληνική εκπαίδευση».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα