ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζει τη σύνδεση του πρώην ηγετικού στελέχους των Πυρήνων της Φωτιάς με τη Greek Mafia

ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζει τη σύνδεση του πρώην ηγετικού στελέχους των Πυρήνων της Φωτιάς με τη Greek Mafia

Τη σύνδεση του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», που επέστρεψε στη φυλακή μετά τη νέα σύλληψή του για κατοχή εκρηκτικών και όπλων, με την περιβόητη Greek Mafia αναζητούν οι αρχές. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο μικροσκόπιο βρίσκεται το τετράδιο του 45χρονου που είχε τις χειρόγραφες σημειώσεις του, όπως επίσης τα τρία κινητά του τηλέφωνα, οι τρεις φορητοί υπολογιστές και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Στο τετράδιο αναγράφονται κάποιες ιδεολογικές απόψεις και προσωπικές σημειώσεις του 45χρονου, οι οποίες προς το παρόν δεν παρουσιάζουν κάποιο ερευνητικό ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η περαιτέρω ανάλυσή του για επαφές.

Τα στελέχη της Δίωξης Εκβιαστών αναζητούν τον μελλοντικό στόχο της βομβιστικής επίθεσης που σχεδιαζόταν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στον ΣΚΑΙ οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για μία πιθανή επίθεση ποινικού χαρακτήρα και όχι τρομοκρατικού.

Η σχέση με τον «Ράμπο»
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αρμόδιοι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το 45χρονο πρώην ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς μέσα στη φυλακή ανέπτυξε κάποιες φιλίες με ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Από αυτή τη συνύπαρξη υπήρχε η φιλική και η επαγγελματική σχέση με τον λεγόμενο «Ράμπο» ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2023.

Παρόμοια γνωριμία με τον «Ράμπο» είχε και ο 32χρονος ΟΥΚας, με τον οποίο τους ένωνε η αγάπη τους για την ποδοσφαιρική τους ομάδα, όπως και τα ταξίδια στη Μύκονο ως συνοδοί ασφαλείας.

Το 2019 όταν αποφυλακίστηκε ο 45χρονος ανέπτυξε επαγγελματική συνεργασία με τον «Ράμπο» σε πρατήριο υγρών καυσίμων.

Φοβόταν πως θα ήταν ο επόμενος στόχος
Όταν δολοφονήθηκε ο «Ράμπο» από τους ομογενείς στο Κορυδαλλό, το πρώην ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς φοβήθηκε πως θα ήταν ο επόμενος και επί τέσσερις μήνες κρυβόταν στην Θεσσαλία. Ακόμη και όταν επέστρεψε στα Κάτω Πατήσια, ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του.

Η έρευνα άλλωστε για την μαφία των ομογενών από πρώην σοβιετικές χώρες και του πολέμου που έχει ξεσπάσει με το εγχώριο οργανωμένο έγκλημα για το λαθρεμπόριο τσιγάρων παραμένει σε εξέλιξη. Δεν αποκλείει λοιπόν, η ΕΛΑΣ η προετοιμασία της βομβιστικής επίθεσης που ετοιμαζόταν να σχετίζεται με τον δολοφονικό «πόλεμο» στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Ελεύθεροι οι δύο ΟΥΚάδες
Ελεύθερα χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος αφέθηκαν, από τον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών .

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργεί περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση . Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων Βαγγέλης Καντιάνης ανέφερε:

«Μια “πολύδιαφημισμένη δικογραφία” ακόμη αποδείχθηκε “άνθρακες”, καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών “επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.” αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα