Εξάρχεια: Αυτός είναι ο δολοφονημένος μουσικός και ηθοποιός – Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός χώρος

Εξάρχεια: Αυτός είναι ο δολοφονημένος μουσικός και ηθοποιός – Συγκλονισμένος ο καλλιτεχνικός χώρος

Ο 50χρονος μουσικός, ηθοποιός αλλά και συγγραφέας που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος όπως περιγράφουν συγγενείς και συνάδελφοι.

Ο άτυχος μουσικός έπεσε νεκρός σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια με τον δολοφόνο να μην ξεκαθαρίζει το γιατί τον σκότωσε. Ομολόγησε την πράξη του, προσπάθησε να περιγράψει τον τρόπο διάπραξης της εγκληματικής του πράξης αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί περισσότερες λεπτομέρειες παρά μόνο ότι χτύπησε αρκετές φορές το θύμα στο κεφάλι με τα χέρια και ίσως με κάποιο ανευρεθέν εργαλείο – σφυρί ή τσαπάκι – αλλά δεν θυμάται λόγω της έντονης συναισθηματικής και ψυχολογικής φόρτισης που είχε με το θύμα επειδή είχαν τσακωθεί για αδιευκρίνιστο λόγο.

Για τον δολοφονημένο μουσικό θα μιλήσουν συνεργάτες του που κάνουν λόγο για σοκ που έχει πάθει ο καλλιτεχνικός χώρος από την είδηση της δολοφονίας του.

Ο Λεωνίδας Τσιριγκούλης, σκηνοθέτης, ανέφερε: «Σε δέκα τραγωδίες πρωταγωνιστή τον είχα καταπληκτικό παιδί ένας άνθρωπος χωρίς να έχει τίποτα το εγώ του ας πούμε δεν υπήρχε μέσα του ήταν πέρα από το εγώ ήταν και εσύ. Πολύ ευγενικός και πολύ άνθρωπος μετριόφρων. Ενώ ήταν μεγάλο ταλέντο.

Στις τραγωδίες κυριαρχούσε πάντοτε. Είναι μεγάλο πλήγμα για εμένα έχασα ένα φίλο καλό και έχασε και η Ελλάδα ένα πολύ σημαντικό σκηνοθέτη. Ήταν πολυσύνθετο ταλέντο, έγραφε, έπαιζε μουσική, έχει σκηνοθετήσει και κινηματογράφο».

Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης, η ευαίσθητη ψυχή, ο σεμνός άνθρωπος. Όποιος και αν μας μίλησέ επαναλαμβάνει το ίδιο μοτίβο που φιλοτεχνεί το ίδιο πορτραίτο ενός μεγάλου καλλιτέχνη και ξεχωριστού ανθρώπου.

Ξάδελφος του θύματος ανέφερε: «Ο Νικόλας καταρχήν δεν ήταν μουσικός ήταν σκηνοθέτης και ηθοποιός. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε αισθήματα καλά».

Ποιος ήταν ο δολοφόνος

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλεί το προφίλ του καθομολογία δράστη, ένας άνθρωπος που φέρθηκε βίαια στον πατέρα του από τον οποίο και αφαίρεσε το όχημα με το οποίο ταξίδεψε στην Αθήνα από την Λάρισα.

Ο δράστης είχε μηνυθεί από τον πατέρα του και είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή με ποινή 2 ετών. Θα μιλήσει και για τα δικά του τραύματα και για το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον γιο του μετά τη δολοφονία στα Εξάρχεια: «Ήρθε 5 η ώρα το πρωί και μου επιτέθηκε και με χτύπαγε μία ώρα. Το πρόσωπο μου ήταν μαύρο 10 ημέρες. Αυτός έσπασε και πόρτες έσπασε και τραπέζια έσπασε και τηλεφώνα. Μάλωσε με το θύμα έτσι μου είπε».

«Δεν ξέρω τον δράστη»

Μιλώντας στο LIVE NEWS η αδερφή του θύματος τονίζει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από τις Αρχές, ενώ δεν γνωρίζει καν τον δολοφόνο.

«Ήταν πολύ καλό παιδί ο Νίκος και πολύ καλός άνθρωπος. Βοηθούσε τους πάντες. Είναι άδικο που έφυγε με αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω καν τον δράστη. Δεν γνωρίζω τίποτα. Ούτε πως τον λένε, ούτε ποιος είναι. Δεν έχω καμία ενημέρωση. Η αστυνομία μου είπε μόνο ‘συλλυπητήρια για τον αδερφό σας, να περάσετε να σας ενημερώσουμε’», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 

Ο δράστης δεν χτυπούσε μόνο τον πατέρα του. Τουλάχιστον από το 2021 είχε ξεκινήσει να γίνεται επιθετικός στην περιοχή του Τυρνάβου. Στις 20 Μαΐου 2021 ξυλοκόπησε έναν πολίτη, ενώ στις 13 Ιανουαρίου του 2024 επιτέθηκε με φαλτσέτα σε ιδιοκτήτη επιχείρησης.

«Είχε έρθει ένα βράδυ και είχε βάλει μία φαλτσέτα και απειλούσε θαμώνες και εμένα και ότι θα μας σκοτώσει. Συνέχεια ζητούσε λεφτά, μάλωνε με κόσμο, κυνηγούσε ανθρώπους. Ήταν θέμα χρόνου. Έτσι λέγαμε όλοι. Πιο πριν είχε χτυπήσει τον πατέρα του. Είχε χτυπήσει ένα άλλο παλικάρι από τον Τύρναβο. Γενικά είχε δημιουργήσει πολλά θέματα. Πριν 2-3 χρόνια τον είχαν συλλάβει με ένα σπαθί σαμουράι στο Σύνταγμα. Από ότι κατάλαβα έλεγε ότι έχει διπολική διαταραχή. Έχει χαρτί και γι΄αυτό ήταν έξω συνέχεια», αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Αφού έγινε η επίθεση με τη φαλτσέτα, στις 20 Ιανουαρίου 2024 ο δράστης επιτέθηκε και στον πατέρα του, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Συλλαμβάνεται και αφήνεται ελεύθερος με αναστολή δύο χρόνων.

Πηγή: newsit.gr
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα