Αγρότες: Την άλλη εβδομάδα η συνάντηση με Μητσοτάκη – Οχυρώνουν τα μπλόκα

Αγρότες: Την άλλη εβδομάδα η συνάντηση με Μητσοτάκη – Οχυρώνουν τα μπλόκα

Με μηχανοκίνητες πορείες, ενίσχυση μπλόκων και ολιγόωρους αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και ετοιμάζονται για την κρίσιμη συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη εβδομάδα.
«Ξέρετε ότι η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους. Να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο ουσιαστικής συνεργασίας. Πιστεύω ότι δύο φορές τον χρόνο πρέπει να βρισκόμαστε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι ζητούν
Το βράδυ της Τετάρτης, οι αγρότες απέστειλαν το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο γραφείο του πρωθυπουργού, με το οποίο ζητούν:

– Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου

– Πλαφόν 7 λεπτά/ Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα

– Επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ

– Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η νέα ΚΑΠ

– Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο 100% της χαμένης παραγωγής

– Ελέγχους από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις»

– Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής

– Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, με το βλέμμα στραμμένο στην πολύπαθη Θεσσαλία.

«Ελήφθη αυτή η επιστολή. Ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα. Περιμένουμε να ενημερωθούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν αυτοί που θα συναντήσει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Δευτέρα ή Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – αγροτών
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η συνάντηση μεταξύ αγροτών και πρωθυπουργού αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα απόγευμα προς βράδυ ή την Τρίτη, καθώς ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Βελιγράδι.

Από την πλευρά τους οι αγρότες κρατούν «μικρό καλάθι» και όπως υποστηρίζουν, επιθυμούν λύσεις για να αποτραπεί και η προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα.

Κλιμακώνουν
Το μεσημέρι της Πέμπτης, έμποροι της Καρδίτσας ενώθηκαν με τους αγρότες και πραγματοποίησαν πορεία στον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ σήμερα Παρασκευή θα οριστούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που θα βρεθούν στο Μαξίμου.

Στις 17.00 εχθές το απόγευμα οι αγρότες της Λάρισας έκλεισαν και πάλι την εθνική οδό στο ύψος του Πλατύκαμπου ενώ στη Χαλκίδα, με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα, οι αγρότες της Εύβοιας πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κτίριο της Περιφέρειας.

Στο πλευρό των αγροτών τάχθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που πραγματοποιεί περιοδεία σε αγροτικά μπλόκα και βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στην Ανθήλη, κατά το συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

Στην Πιερία, με 50 τρακτέρ ενισχύθηκε το μπλόκο του Νησελίου που στήθηκε το πρωί της Τετάρτης, με τους αγρότες σε όλα τα μπλόκα να εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραμείνουν, έως ότου γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες στα Μάλγαρα έκλεισαν για δεύτερη μέρα την εθνική οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης  παρά την επικείμενη συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Κλειστή παραμένει και η Αθηνών – Πατρών ενώ πρόκειται να αποκλειστεί και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα