Συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλειστοί δρόμοι τώρα στο κέντρο της Αθήνας

Συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Κλειστοί δρόμοι τώρα στο κέντρο της Αθήνας

Από νωρίς είναι κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Η Πανεπιστημίου είναι αποκλεισμένη από λίγο μετά τις 9 το πρωί, καθώς οι φοιτητές συγκεντρώνονται για το σημερινό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μεγάλο μποτιλιάρισμα υπάρχει σε Συγγρού – Βασιλίσσης Αμαλίας – Πανεπιστημίου, στην Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον προς τη Βουλή, στην Σταδίου.

Στους δρόμους για ακόμα μία μέρα θα βρεθούν οι φοιτητές σήμερα. Στο πλευρό τους και η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού) η οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και καλεί σε απεργία. Οι φοιτητές καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι. Στο συλλαλητήριο μετέχουν πάνω από 150 φοιτητικοί σύλλογοι.

«Το 16ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ υποστηρίζει σθεναρά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ, τα οποία ευθέως υπονομεύονται από τις εισαγγελικές διώξεις και τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας», σημειώνει η ΠΟΣΔΕΠ στην ανακοίνωσή της.

Με κοινή ανακοίνωση, οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συνταχθεί κατά του νομοσχεδίου για την Ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Μαζί τους, μαθητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες στα πανεπιστήμια, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία, που θα βρεθούν και αυτοί στους δρόμους της Αθήνας.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα