Εγκληματικότητα: Άγριοι ξυλοδαρμοί ανηλίκων για ένα βίντεο στα social media

Εγκληματικότητα: Άγριοι ξυλοδαρμοί ανηλίκων για ένα βίντεο στα social media

Τα ασυγχώρητα κενά και παραλήψεις στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο η περιπέτεια ενός 13χρονου μαθητή σε σχολείο της Καλλιθέας.
Οι νέες αποκαλύψεις από το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού και εκφοβισμού, με θύμα 13χρονο μαθητή από άλλους εφήβους, σοκάρουν.

Το παιδί δεχόταν συχνά επιθέσεις και εκφοβισμό ακόμη και μέσα στο σχολείο. Τον απειλούσαν και του ζητούσαν χρήματα. Οι ανήλικοι δράστες δεν είχαν διστάσει να επιτεθούν ακόμη και στον πατέρα του, όταν εκείνος επεδίωξε να βρει μία λύση.

Για το ίδιο το παιδί, η βία ποτέ δεν αποτελούσε απάντηση.

«Με βρίζανε, με βαράγανε, με φτύνανε. Πάω TAE KWO DO, πάω αρκετά χρόνια και μπορούσα να κάνω κάτι, αλλά δε θέλω να το κάνω αυτό. Δε σηκώνω χέρι εγώ σε άλλα παιδιά».

Για να αποφύγει τους νταήδες, ο 13χρονος αναγκάστηκε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

«Την είχαν στήσει στο παιδί μου»
Τα περιστατικά βίας, με θύτες και θύματα εφήβους, τα οποία μάλιστα συντελούνται μέσα σε σχολεία, πληθαίνουν.

Σε γυμνάσιο της Ηλείας, 14χρονος ξυλοκοπήθηκε από συνομήλικους του στο προαύλιο. Τον προπηλάκισαν και τον χτύπησαν μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών τους, οι οποίοι κατέγραφαν με τα κινητά τους τα όσα μαρτυρικά ζούσε το παιδί.

«Του επιτέθηκαν μέσα στο σχολείο, ο γιος μου δεν αντέδρασε, έφαγε ξύλο. Κάποια άλλα παιδιά τραβούσαν βίντεο και στη συνέχεια το μοίρασαν στα social media».

Όπως καταγγέλλει η μητέρα του 14χρονου, κανείς στο σχολείο δεν βοήθησε το παιδί της.

«Ο διευθυντής και οι δύο καθηγητές που ήταν στο διάλειμμα, δε βοήθησαν το παιδί μου. Ο διευθυντής δε με ενημέρωσε καν για το συμβάν που έγινε».

Ο 14χρονος μαθητής είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φοβάται να βγει από το σπίτι, με τη μητέρα του να υποβάλλει μήνυση στους γονείς των παιδιών που εμπλέκονται στο περιστατικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα