Σταδίου: Τι ερευνούν οι Αρχές για τη βομβιστική επίθεση. Περιμένουν και νέο χτύπημα

Σταδίου: Τι ερευνούν οι Αρχές για τη βομβιστική επίθεση. Περιμένουν και νέο χτύπημα

Μπροστά στην ολική επαναφορά της εγχώριας τρομοκρατίας, μετά από σιγή πέντε ετών, εκτιμούν ότι βρίσκονται οι έμπειροι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ύστερα από το χτύπημα στο υπουργείο Εργασίας.

Τρία σχεδόν 24ωρα μετά τη βομβιστική επίθεση, τα μέλη της πρωτοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» δεν έχουν στείλει ακόμη την προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης, με τις Αρχές να βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο βλέπουν πλέον την πλήρη ενεργοποίηση οργανώσεων του ανταρτικού πόλης και, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», υπάρχει φόβος ότι θα ακολουθήσουν και αλλά χτυπήματα, ακόμη και με ρουκέτες.

Στο «μικροσκόπιο» παλαιότερες επιθέσεις
Στις 18 Δεκέμβριου, έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί, τα μέλη της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης» τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος όμως δεν εξερράγη.

Αυτό που προσπαθούν τώρα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής να διαπιστώσουν είναι εάν εκείνοι οι δράστες έχουν σχέση με την «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα» καθώς έχει διαπιστωθεί κατά το παρελθόν πως αυτές οι οργανώσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Από τον εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο υπουργείο Εργασίας, με τα σπασμένα τζαμιά να αποτυπώνουν την ισχύ της έκρηξης.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει ξεκινήσει ήδη η ανάλυση των βίντεο από τις κάμερες ασφάλειας που έχουν καταγράψει τους βομβιστές κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ στο «μικροσκόπιο» έχει μπει το δρομολόγιο διαφυγής αλλά και η ομάδα υποστήριξης των τρομοκρατών.

 
«Θεωρώ ότι θα συλληφθούν»
«Είδαμε ότι κάποιοι προσπαθούν να αναβιώσουν την τρομοκρατία» λέει, μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Είχαμε τρία χτυπήματα, με πιο σοβαρό το προχθεσινό στο κέντρο της Αθήνας γιατί την ώρα που έγινε θα μπορούσαμε να έχουμε θύματα, θα μπορούσε να υπάρχει αστοχία στην κατασκευή. Αν κάποιος άνθρωπος την έβλεπε (σ.σ. τη βόμβα) πριν πάει η Αστυνομία και κλείσει τον χώρο εκεί και την περιεργαζόταν, θα έσκαγε. Η βόμβα έσκασε και άφησε κρατήρα, έσπασε τα τζάμια από το υπουργείο Εργασίας. Γίνεται μια μεγάλη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής να δούμε αν συνδέονται αυτοί οι άνθρωποι που έβαλαν τις βόμβες και τις κατασκεύασαν, με προηγούμενους οι οποίοι έχουν βγει από τη φυλακή».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Μας ανησυχεί ότι δεν έχει βγει προκήρυξη, ανέλαβε την ευθύνη η συγκεκριμένη νεοσύστατη τρομοκρατική οργάνωση. Έχουμε δει στο παρελθόν ότι κάναν δυο χτυπήματα και μετά έβγαζαν προκήρυξη. Εγώ θεωρώ ότι θα βγάλουν προκήρυξη σύντομα. (…) Θεωρώ ότι θα συλληφθούν αυτοί οι κύριοι που επιθυμούν να τρομοκρατήσουν τον λαό, να δημιουργήσουν ανασφάλεια. Η Αστυνομία έχει υποχρέωση αυτό το πράγμα να το τελειώνει».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα