Σταδίου: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα υπολείμματα της βομβάς και οι εικόνες από τις κάμερες

Σταδίου: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα υπολείμματα της βομβάς και οι εικόνες από τις κάμερες

Τα ίχνη που αφήσαν πίσω τους στην οδό Σταδίου τα μέλη της «Επαναστατικής Ταξικής Αυτοάμυνας» αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα ελάχιστα υπολείμματα του ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού αλλά και στις κάμερες ασφάλειας που κατέγραψαν τις κινήσεις των βομβιστών που έβαλαν στο στόχαστρό τους το υπουργείο Εργασίας στην καρδιά της Αθήνας.
Οι δράστες, που όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ήταν αποφασισμένοι και έμπειροι, κατάφεραν και έφτιαξαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη με απόλυτη ακρίβεια όσον αφορά το χρονικό περιθώριο που είχαν δώσει, γεγονός που αποτυπώνει κατάλληλη τεχνογνωσία.

Παράλληλα, η έκρηξη που προκλήθηκε ήταν ισχυρή, αφήνοντας πίσω ελάχιστα στοιχεία για να επεξεργαστεί η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα στοιχεία
Από τις κάμερες ασφάλειας θα προσπαθήσουν να φτιάξουν το δρομολόγιο αλλά και το μέσο διαφυγής των βομβιστών που με τις ενέργειές τους προσπαθούν να αναβιώσουν το αντάρτικο πόλης μετά από μια παύση έξι ετών.

Στο υλικό από τις κάμερες θα αναζητήσουν και τα άτομα που έκαναν κατόπτευση της περιοχής τις προηγούμενες ημέρες πριν το βομβιστικό χτύπημα.

Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να αποκλειστεί το σενάριο τα υλικά για την κατασκευή του ισχυρότατου εκρηκτικού μηχανισμού να τα προμηθεύτηκαν από άτομα του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς είναι γνωστή η ζύμωση που υπάρχει μεταξύ των δύο χώρων.

Το αντιτρομοκρατικό επιτελείο μετά από μια μακρά διάρκεια μη δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με δύο χτυπήματα με διαφορετικούς, όπως φαίνεται, δράστες, με το κουβάρι της τρομοκρατίας στη χώρα μας να τυλίγεται ξανά με άγνωστη κατάληξη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα