Καλύβια: Μπροστά στους μαθητές η επίθεση του πατέρα στους εκπαιδευτικούς - Δείτε το βίντεο

Καλύβια: Μπροστά στους μαθητές η επίθεση του πατέρα στους εκπαιδευτικούς - Δείτε το βίντεο

Ο Σύλλογος διδασκόντων με ομόφωνη απόφασή του προχώρησε στην λήψη παιδαγωγικών μέτρων στον μαθητή από τα Καλύβια που προκάλεσε την επίθεση και τις ύβρεις του πατέρα του σε βάρος εκπαιδευτικών αλλά και της διευθύντριας του 2ου Γυμνασίου της περιοχής.

O Σεραφείμ Σωτηρόπουλος, μέλος της ΕΛΜΕ, μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για την υπόθεση.

«Η ποινή που επιβλήθηκε στον μαθητή, επιβλήθηκε ομόφωνο από όλο τον σύλλογο διδασκόντων. Επέβαλαν την ποινή και στη συνέχεια είχαμε αυτά τα γεγονότα με τον πατέρα να εισβάλλει στο σχολείο και να κλείνει την πρώτα, χτυπώντας τη συνάδελφο στον ώμο και στη συνέχεια προχώρησε στο γραφείο των καθηγητών και εξύβρισε τους καθηγητές. Οι μαθητές ήταν παρόντες. Γι’ αυτό κηρύξαμε στάση εργασίας την Παρασκευή ώστε το θέμα να δημοσιοποιηθεί και να υπάρχει μία αντίδραση. Παρά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα είναι πως δεν θα πρέπει να γίνει αιτία σύγκρουσης μεταξύ γονέων και καθηγητών. Εμείς ως σωματείο δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές».

Το χρονικό

Το επεισόδιο σε βάρος της καθηγήτριας σημειώθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου σε Γυμνάσιο των Καλυβίων και μάλιστα σε ώρα μαθήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr μία καθηγήτρια ζήτησε από μαθητή της Γ’ Γυμνασίου να βγει εκτός αίθουσας διότι συμπεριφερόταν στην ίδια με απρέπεια εξυβρίζοντας της.

Το παιδί βγήκε, αλλά λίγη ώρα αργότερα εισέβαλε στο σχολείο μαινόμενος ο πατέρας του μαθητή και επιτέθηκε στην καθηγήτρια και μάλιστα μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά τα οποία παρακολουθούσαν εμβρόντητα το σκηνικό.

«Έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο»

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν προς γονείς και μαθητές οι καθηγητές (ο Σύλλογος Διδασκόντων) του σχολείου, στην οποία ανέφεραν τα εξής:

«Δυστυχώς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο για τα χρονικά του σχολείου περιστατικό.

Πατέρας μαθητή στον οποίο νωρίτερα είχαν επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα επειδή εξύβρισε καθηγήτρια του μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών του εισέβαλε στο χώρο σχολείου, όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια, έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο.

Κατόπιν κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και επιχείρησε να υποκαταστήσει τη διευθύντρια.

Έδινε και αφαιρούσε το λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλε και εξύβρισε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο.

Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Στην ίδια επιστολή οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος διδασκόντων είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απαντήσει στο συγκεκριμένο περιστατικό και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει ανάλογες συμπεριφορές.

Την ίδια στιγμή προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να βρει η βία ζωτικό χώρο στο σχολείο.

Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του έως σήμερα».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Εξίσου ανησυχητική όμως είναι και η συνέχεια της επιστολής στην οποία επισημαίνονται και τα εξής:

«Το επικίνδυνο γεγονός στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Διότι την τελευταία χρόνια παρατηρούνται παρεμβάσεις γονέων οι οποίοι εισέρχονται αναίτια και αιφνίδια στο χώρο του σχολείου, προσπαθούν να κατευθύνουν τις αποφάσεις του συλλόγου για θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα, ενοχλούν και επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να στοχοποιήσουν μαθητές και καθηγητές».

Σημειωτέον ότι το θέμα είναι σε γνώση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Ανατολικής Αττικής και ήδη κινούνται όλες οι διαδικασίες και από πλευράς της.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα