Όχι από τους αγρότες στο πακέτο Μητσοτάκη – Κλείνουν εθνικές οδούς, πολιορκούν την Agrotica

Όχι από τους αγρότες στο πακέτο Μητσοτάκη – Κλείνουν εθνικές οδούς, πολιορκούν την Agrotica

Το πακέτο στήριξης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, όχι μόνο δεν άμβλυνε τις αντιδράσεις, αλλά αντίθετα όξυνε το κλίμα με τους αγρότες της Θεσσαλίας να κάνουν λόγο για εμπαιγμό.

Όπως τονίζουν, σύμφωνα με το Thesstoday.gr, το ξεκάθαρο αίτημά τους είναι να νομοθετηθεί το αφορολόγητο στο πετρέλαιο και «όχι να παίζουν κάθε χρόνο τη γάτα με το ποντίκι».

Επίσης, σχετικά με τις ανακοινώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός για το ρεύμα, σημειώνουν πως είναι «δώρον άδωρον», καθώς οι γεωτρήσεις είναι διαλυμένες και δεν θα λειτουργήσει τίποτα για τους επόμενους μήνες. Το αίτημά τους είναι και παραμένει πλαφόν 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Δεκάδες τρακτέρ παραμένουν στο μπλόκο του Ζάρκου και μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Λάρισας – Ιωαννίνων, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο την απάντηση τους στην κυβέρνηση. Συμβολικός αποκλεισμός πραγματοποιήθηκε και στην οδό Λάρισας – Κοζάνης από τους παραγωγούς του Τυρνάβου.

 Στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η σύσκεψη της πανθεσσαλικής επιτροπής στον Πλατύκαμπο ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. Οι αγρότες προσανατολίζονται στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού με το εν λόγω σενάριο να ενισχύεται ύστερα και από τις σημερινές εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, η Θεσσαλονίκη παραμένει υπό πολιορκία από τα τρακτέρ, καθώς οι αγρότες προετοιμάζονται για το μεγάλο συλλαλητήριο, το Σάββατο το μεσημέρι στην έκθεση Agrotica. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αγρότες θα παραμείνουν στη ΔΕΘ μέχρι την Κυριακή το βράδυ και εν συνεχεία, όπως λένει, θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα