Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ με πετροπόλεμο, χημικά και κρότου – λάμψης

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ με πετροπόλεμο, χημικά και κρότου – λάμψης

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (01/02). Αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις από το campus, με τους φοιτητές να «απαντούν» με πορεία μέχρι την κεντρική είσοδο επί της οδού Εγνατίας.

Λίγο μετά τις 18:00 οι αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν αστραπιαία με στόχο να εκκενώσουν το κτίριο της διοίκησης του ΑΠΘ, όμως μετέδωσε το thesstoday.gr. Μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. οι καταληψίες σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά από το κυλικείο, προκαλώντας φθορές και εκτοξεύοντας αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεσημέρι, οι διαδηλωτές που κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο της Πρυτανείας, ανήρτησαν πανό, ενώ ομάδα άλλων ατόμων με κουκούλες βρισκόταν έξω από το κτίριο και φώναζε συνθήματα αναφορικά με τη δωρεάν παιδεία.

Το πανό που ανήρτησαν, το οποίο πλέον δεν υπάρχει, στην πρόσοψη του κτηρίου έγραφε «κάτω τα χέρια από τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Η εξεταστική πρέπει να μας περιμένει, το μέλλον μας όχι».

Ξέσπασαν επεισόδια στο ΑΠΘ

Επεισόδια ξέσπασαν στο ΑΠΘ το απόγευμα της Πέμπτης (01.02.2024) λίγη ώρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία, με επιχείρηση δυνάμεων ΜΑΤ και ΕΚΑΜ.

Μετά την έφοδο των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ από το πάρκινγκ του ΑΠΘ οι περισσότεροι φοιτητές έφυγαν χωρίς να συγκρουστούν.

Ωστόσο ομάδα αντιεξουσιαστών παρέμεινε στο σημείο, και ακολούθησαν επεισόδια με την αστυνομία. Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Τα επεισόδια δεν κράτησαν πολλή ώρα.

Την ίδια ώρα υπήρξε συλλαλητήριο από φοιτητές που διαμαρτύρονται για την έφοδο ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στο ΑΠΘ.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα