Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ενοχή της ζήτησε η Εισαγγελέας - Απάντησε αισχρά η ίδια

Ρούλα Πισπιρίγκου: Την ενοχή της ζήτησε η Εισαγγελέας - Απάντησε αισχρά η ίδια

Η εισαγγελέας της έδρας καυτηρίασε την ηρεμία της Ρούλας Πισπιρίγκου στις 11 Απριλίου του 2021 όταν η μικρή Τζωρτζίνα -νοσηλευόμενη εκείνη την εποχή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο- υπέστη την πρώτη ανακοπή, ενώ ταυτόχρονα αποδόμησε τους ισχυρισμούς των μαρτύρων από την μεριά της υπεράσπισης.

Έφυγε από την αίθουσα βρίζοντας η Ρούλα

Η κατηγορούμενη αποχώρισε βρίζοντας. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι βγαίνοντας από την αίθουσα ακούστηκε να λέει: “άντε γα…”, απευθυνόμενη στην εισαγγελέα, που πρότεινε την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία.

Για την ιατροδικαστή

Για την ιατροδικαστή Ουρανία Δημακοπούλου η εισαγγελέας, σχολίασε: «Όλο αιτίες θανάτου μας έλεγε στην κατάθεση της. Αν κάποιος έμπαινε και γκουγκλαρε τις αιτίες θανάτου που είπε, αυτό το παιδί ήταν μια ωρολογιακή βόμβα στο Καραμανδάνειο. Αναρωτιέμαι αν πράγματι είδε τα έγγραφα της δικογραφίας. Μπορεί να έχει γνώσεις, πλην όμως εδώ θα έπρεπε να μην ασχοληθεί με τα κλινικά θέματα αλλά να αρκεστεί μόνο στο κομμάτι της επιστήμης της, τα νεκροτομικά ευρήματα για τα οποία δεν είπε».

Απέρριψε τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι η Τζωρτζίνα εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο επειδή εμφάνισε σπασμούς, αναφερόμενη σε καταθέσεις γιατρών. που ήταν στο ακροατήριο.

«Η Τζωρτζίνα μέχρι αυτό το χρονικό σημείο δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα με την καρδιά της, όλες οι εξετάσεις της ήταν φυσιολογικές. Το πρωί της 9ης Απριλίου το παιδί ετοιμάστηκε να πάρει εξιτήριο και ανακοινώθηκε στην κατηγορουμένη. Εκείνη ευθύς αμέσως ανακοινώνει ότι το παιδί έκανε εμετούς. Η ίδια μας είπε ότι έβγαλε σάλια. Μόλις ειδοποιήθηκαν οι γιατροί ακύρωσαν το εξιτήριο και κράτησαν τη Τζωρτζίνα για περαιτέρω έλεγχο. Ακολούθησε δεύτερος εμετός την ίδια ημέρα» τόνισε η εισαγγελέας για να περιγράψει στη συνέχεια: «Στις 3 τη νύχτα το παιδί απασχόλησε ξανά τους γιατρούς διότι η μητέρα ενημέρωσε για αυξημένους σφυγμούς και βήχα. Στις 10 Απριλίου το πρωί ήταν σε καλή κατάσταση (…)».

 «Λάσπη στον γιατρό…»

Αναφέρθηκε στην ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι την επόμενη ημέρα στο Καραμανδάνειο και έκανε λόγο για «λάσπη» προς τον γιατρό κ. Χασαπόπουλο, ο οποίος, μόλις ανέλαβε, κράτησε -έπειτα από ΚΑΡΠΑ 50 λεπτών- το παιδί στη ζωή.

«Έγινε πολλή κουβέντα για τον αν καθυστέρησε ο κ. Χασαπούλος. Τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι το παιδί το επανέφερε. Και να πω και το άλλο; Γνωρίζουν τι ώρα ενημερώθηκε ο κ. Χασαπόπουλος; Δεν το είπε κανείς. Η κυρία κατηγορούμενη δεν μας είπε όταν την ρωτήσαμε. Η απάντησή της ήταν ότι δεν θυμάται και ότι δεν κρατούσε ρολόι. Μόλις ανέλαβε ο κ. Χασαπόπουλος προχώρησε άμεσα σε διασωλήνωση του παιδιού και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν – όπως μας είπε – ότι το στόμα της Τζωρτζίνας ήταν γεμάτο με σάλια. Αυτό για εκείνον, εκείνη τη στιγμή ήταν ανεξήγητο. Ο γιατρός κατέθεσε ότι μόλις έμαθε ποιας οικογένειας ήταν το κορίτσι είπε ότι αυτό το παιδί έπρεπε να ζήσει. Έκανε το καθήκον του. Χρέος του κατά τον όρκο του είναι να βοηθήσει τον ασθενή με όλες του τις δυνάμεις. Αλίμονο αν ζητάμε από τους γιατρούς να εγκαταλείπουν τη προσπάθεια μόνο και μόνο επειδή έχουμε μια υποψία ότι μπορεί να έχει ο ασθενής μας προβλήματα μετά. Αλίμονο αν του λέμε να σταματήσει γιατί δεν θα έχουμε τον τέλειο άνθρωπο. Όπως είναι τα ΑΜΕΑ. Ποιος θα το κρίνει αυτό. Και η κυρία κατηγορούμενη είπε ότι ήθελε το παιδί της. Πώς λοιπόν πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο και του λέμε κακώς συνέχισες την ΚΑΡΠΑ… Η Τζωρτζίνα ήταν ένα πολύ δυνατό παιδί. Ήταν ηρωίδα. Όταν έχεις νεκρό μπροστά σου και βλέπεις ότι δεν πάλλεται το στήθος τι να σκεφτείς; Να σταματήσω; Τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο, αν δεν ήταν εκείνος το παιδί θα είχε φύγει. Τον συγχαίρω, είναι άνθρωπος πάνω απ’ όλα με Α κεφαλαίο».

Για τη νοσηλεία στο Καραμανδάνειο

Η εισαγγελέας απέρριψε και τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι οι γιατροί στο Καραμανδάνειο δεν αντιμετώπισαν σωστά το κοριτσάκι, επικαλούμενη τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και το φάκελο νοσηλείας της μικρής.

«Σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα είχε φυσιολογικό φλεβοκομβικό ρυθμό (…). Το πρωί της 11ης Απριλίου το παιδί δεν είχε τίποτα. Έρχεται η κυρία κατηγορούμενη και χωρίς κανένα σημάδι οι γιατροί το βρίσκουν ωχρό με απώλεια ούρων. Η κυρία κατηγορούμενη ενώ έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης  δεν βγήκε στο διάδρομο να φωνάξει έγκαιρα. Βλέπει τη κυρία Πετσάβα και της κάνει νεύμα να πάει στο δωμάτιο του παιδιού. Μετά αργά και σταθερά πάει στους γιατρούς και τους λέει για το οξύμετρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή την κ. κατηγορούμενη δεν αντιλαμβάνεται κανείς στο χώρο. Αν η μητέρα είχε φωνάξει – είχε γίνει το κυρίαρχο πρόσωπο – θα την άκουγαν. Δεν την άκουσε κανείς. Μπήκαν στο δωμάτιο του παιδιού και είδαν ότι το ρινικό οξυγόνο έλειπε από το παιδί. Η δικαιολογία της κατηγορούμενης στους γιατρούς ήταν ότι μπορεί να μετακινήθηκε. Και αφού βλέπει ότι κάτι συμβαίνει με το οξυγόνο πριν βγει από το δωμάτιο ήλεγξε το οξύμετρο του παιδιού; Ήξερε ότι για κάποιο χρόνο μέχρι εκείνη να πάει στους γιατρούς εκείνο θα έμενε μόνο του. Μας είπε ότι δεν θα έκανε ιατρικές πράξεις. Εντάξει δεν έκανε ιατρικές πράξεις αλλά ούτε φώναζε ούτε αντιδρούσε άμεσα. Και ενώ έχει ξαναδεί κάτι αντίστοιχο όπως μας είπε στη Μαλένα. Η κυρία κατηγορούμενη δεν κινήθηκε στον ενδεδειγμένο χρόνο ώστε να κινητοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης του παιδιού».

Για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη

Μιλώντας για τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου το διάστημα αυτό με τον τότε σύζυγό της η εισαγγελέας είπε: «Εκείνο το χρονικό διάστημα που το παιδί νοσηλεύονταν η κ. κατηγορούμενη ενώ έχει χάσει δυο παιδιά κάνει αναρτήσεις στα social media και ρωτάει αν ο κ. Δασκαλάκης φοράει τη βέρα του και αν δηλώνει παντρεμένος. Η αγωνία της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω. Και όλα αυτά ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει το νου της στον κ. Δασκαλάκη και ρωτάει την αδελφή της συνεχώς για αυτόν».

«Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι αυτό ήταν στη κατάσταση που ήταν; Γιατί οι γιατροί έλεγαν για παιδοψυχολόγο;», σημείωσε η κ. Σπυριδωνίδου και λίγο αργότερα είπε: «Μόλις έγινε η εισαγωγή του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο και ενώ η κ. κατηγορούμενη είχε αγωνία -όπως μας είπε- πάει στο σπίτι της να πάρει πράγματα. Για ποιο λόγο; Ξέρει πόσο το παιδί θα έμενε στο νοσοκομείο; Πήρε πρώτα τον δικηγόρο της τηλέφωνο. Είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό στο παιδί σου και να παίρνεις τον δικηγόρο σου πρώτα και μετά τον πατέρα του παιδιού; Μας είπε ότι είχε τρομάξει! Φεύγει μετά από το νοσοκομείο και αφήνει πίσω την αδελφή της. Δεν καλεί τον πατέρα του. Και τι σημαίνει; Όταν το παιδί νοσηλεύεται θα καθίσει η θεία και όχι ο πατέρας; Αν πάθαινε κάτι το παιδί ποιος θα ήταν εκεί; Η θεία; Η ίδια δεν θέλει να μάθει τι θα πουν οι γιατροί στη κλινική; Τι θα κάνουν; Και θυμίζω ότι αυτό είναι λίγο μετά τον θάνατο της Ίριδας. Η Τζωρτζίνα είναι το μοναδικό που σου έχει μείνει στη ζωή και σηκώνεσαι να πάρεις ρούχα και παντόφλες χωρίς να ξέρεις ακόμη πόσο το παιδί θα νοσηλευτεί;».

«Η ανακοπή και η επιστροφή Δασκαλάκη»

Επικαλούμενη τα γραπτά μηνύματα μεταξύ του ζεύγους η εισαγγελέας τόνισε ότι η κατηγορούμενη είχε «δηλητηριάσει» το κοριτσάκι ενάντια στον πατέρα του.

«Ο Δασκαλάκης κάποια στιγμή της έγραψε “κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια;”. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση του ζευγαριού έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο κ. Δασκαλάκης επιστρέφει στο σπίτι και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει αρχές Φεβρουαρίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων επί της εισαγγελικής πρότασης.

πηγή: anikolouli.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα