Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη για τρία κακουργήματα στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Δίωξη για τρία κακουργήματα στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Σε απολογία για βαριές κακουργηματικές κατηγορίες αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα ο πατέρας Αντώνιος ιδρυτής της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Σε βάρος τους η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργούσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Σέβης για τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Ειδικότερα, η εισαγγελία άσκησε σε βάρος του πατρός Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Κατά πληροφορίες η πρεσβυτέρα φέρεται να έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός, ενώ ο ιερέας φέρεται ως ο ηθικής αυτουργός παραπάνω πράξεις. Και οι δύο διώκονται επιπλέον και για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Κιβωτός του Κόσμου: Η έρευνα για τα οικονομικά

Ακόμη, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε και σε βάρος ενός πρώην εργαζόμενου στην ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», όπως επίσης και σε βάρος ενός συγγενικού προσώπου του ζευγαριού. Το αδίκημα που τους αποδίδεται είναι αυτό της συνέργειας σε πλημμεληματική υπεξαίρεση αφού αφενός ένα μέρος του μισθού του υπάλληλου (30.000 ευρώ) φαίνεται να γύριζε στην ΜΚΟ ενώ στη θυρίδα του συγγενικού προσώπου του ιερέα και της πρεσβυτέρας, σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Όσον αφορά τώρα στο αδίκημα της απιστίας που έχει αποδοθεί στον ιερέα και την πρεσβυτέρα πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό «πατάει» σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000  ευρώ. Πρόκειται για ποσό που αφορά στην αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή και τις επισκευές που έγιναν σε αυτό. Ακόμη η ίδια κατηγορία αφορά σε εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της ΜΚΟ για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν στο πλαίσιο της έρευνας, τα χρήματα αυτά εκταμιεύτηκαν για άλλους σκοπούς από αυτούς που υπηρετεί η οργάνωση.

Σχετικά με το κακούργημα της υπεξαίρεσης που απαγγέλθηκε στον ιερέα και τη πρεσβυτέρα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σχετίζεται τα χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Κιβωτού του Κόσμου, το οποίο χρησιμοποιούσε  ο πατέρας Αντώνιος. Επιπλέον σχετίζεται με κοσμήματα και τις χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες αλλά και με 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, είχαν κληθεί από τον εισαγγελέα και έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων δύο φορές. Και οι δυο φέρονται να αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται, χωρίς όμως να δώσουν σαφείς απαντήσεις.

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα